Pogledajte recept za punjeni kupus i vitaminsku salatu iz emisije Praktična žena, koje je otkrio Miloš Maksimović.
U novoj epizodi emisije Praktična žena, Miloš Maksimović je govorio o svom iskustvu mladog tate, ističući kako je u to uplovio mlad, al ipak uspeo da se pronađe i izgradi skladnu porodicu. On je takođe oduševio i talentom za imitiranje kroz nekoliko zanimljivih imitacija koje možete pogledati u videu s početka teksta.
Zatim je pokazao i svoj talenat u kuhinji, a pripremao je punjeni kupus i vitaminsku salatu.
1 kupus
1-2 luka
500-1000 g svinjskog mesa
so, biber
30 ml maslinovog ulja
oko 300 ml piva
150 g milerama
100 g majoneza
50 g senfa
100-200 g rendane mocrele
Kupus izdubiti što više. Isecite luk na rebarca, a meso na kockice. U činiju izmešati luk i meso, a zatim začiniti po ukusu i preliti maslinovim uljem. Ovom smesom napunite kupus, a zatim sipati pivo do vrha. Uvijte kupus u foliju i ostavite oko 1h da kupus upije tečnost.
Nakon tih sat vremena izcedite višak tečnosti iz kupusa. U drugoj činiji izmešati mileram,majonez i senf i preliti preko mesa, pa pospite obilno rendanom mocarelom. Kupus pecite minimum 2 h na 180 stepeni dok ne postane mekan.
200 g grčkog jogurta
20g meda
veza mirođije
2-3 čena belog luka
so, biber
1-2 kašike mlevene paprika
1 krastavac
1-2 šargarepe
Krastavac i šargarepu isecite na tanke listiće uz pomoć ljuštilice. Beli luk sitno narendati, a mirođiju sitno naseckati.
Za dresing pomešati grčki jogurt, med,so, biber i mlevenu papriku. U činiju izmešati krastavac i šargarepu, pa dodati beli luk i mirođiju i sve preliti pripremljenim dresingom.
Za detaljan postupak pogledajte video s početka teksta.