Pogledajte recept za punjeni kupus i vitaminsku salatu iz emisije Praktična žena, koje je otkrio Miloš Maksimović.

U novoj epizodi emisije Praktična žena, Miloš Maksimović je govorio o svom iskustvu mladog tate, ističući kako je u to uplovio mlad, al ipak uspeo da se pronađe i izgradi skladnu porodicu. On je takođe oduševio i talentom za imitiranje kroz nekoliko zanimljivih imitacija koje možete pogledati u videu s početka teksta.

Zatim je pokazao i svoj talenat u kuhinji, a pripremao je punjeni kupus i vitaminsku salatu.

Punjeni kupus

Sastojci:

1 kupus

1-2 luka

500-1000 g svinjskog mesa

so, biber

30 ml maslinovog ulja

oko 300 ml piva

150 g milerama

100 g majoneza

50 g senfa

100-200 g rendane mocrele

Priprema:

Kupus izdubiti što više. Isecite luk na rebarca, a meso na kockice. U činiju izmešati luk i meso, a zatim začiniti po ukusu i preliti maslinovim uljem. Ovom smesom napunite kupus, a zatim sipati pivo do vrha. Uvijte kupus u foliju i ostavite oko 1h da kupus upije tečnost.

Nakon tih sat vremena izcedite višak tečnosti iz kupusa. U drugoj činiji izmešati mileram,majonez i senf i preliti preko mesa, pa pospite obilno rendanom mocarelom. Kupus pecite minimum 2 h na 180 stepeni dok ne postane mekan.

Vitaminska salata

Sastojci:

200 g grčkog jogurta

20g meda

veza mirođije

2-3 čena belog luka

so, biber

1-2 kašike mlevene paprika

1 krastavac

1-2 šargarepe

Foto: praktična žena

Priprema:

Krastavac i šargarepu isecite na tanke listiće uz pomoć ljuštilice. Beli luk sitno narendati, a mirođiju sitno naseckati.

Za dresing pomešati grčki jogurt, med,so, biber i mlevenu papriku. U činiju izmešati krastavac i šargarepu, pa dodati beli luk i mirođiju i sve preliti pripremljenim dresingom.

Za detaljan postupak pogledajte video s početka teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar