Ljubljana
Ljubljana; Foto: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Svet je odavno postao globalno selo i malo mesta na njemu je nedostupno onima s nešto volje, novca i vremena. Samo, na svetu je toliko predivnih mesta da nije lako izabrati jedno kao turističku destinaciju. U tome pomaže Rough Guides, kojem su čitaoci kroz glasove otkrili gde im je bilo najlepše - tako je i nastao njegov spisak 20 najlepših zemalja sveta, na kojem su se našle čak dve zemlje bivše Jugoslavije.

Na prvom mestu je Novi Zeland, prepun planina, zelenila i “beskrajne” obale, slede ga Italija i Kanada, svaka sa svojim adutima.

Hrvatska je na 15. mestu, podvlači N1info.hr.

“Hrvatska je najpoznatija po svojim plažama koje se nalaze uz njenu estetski dopadljivu obalu. Poslednjih decenija te plaže i šume oko njih privukle su milione turista. Kao i gradovi Dubrovnik i Split koji se takođe nalaze na obali”, stoji u opisu Rough Guidesa, kojim se pozivaju turisti da posete Hrvatsku.

Zanimljivo, na 19. mestu je i Slovenija, najmanja zemlja u ovom društvu.

“Smeštena u blizini većeg i poznatijeg suseda Austrije, Slovenija je najpoznatija po zadivljujućem prirodnom krajoliku s nizom epskih prirodnih pećina”, navodi se.

Pročitajte još:

Ovo su najlepše zemlje sveta prema Rough Guidesu:

1. Novi Zeland

2. Italija

3. Kanada

4. Švicarska

5. Francuska

6. Velika Britanija

7. Norveška

8. Australija

9. Grčka

10. Južna Afrika

11. SAD

12. Čile

13. Island

14. Argentina

15. Hrvatska

16. Indija

17. Indonezija

18. Portugal

19. Slovenija

20. Japan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare