Foto: Youtube printscreen / Truley

Neverovatna životna priča.

Dve žene, koje su otkrile da su polusestre koje je začeo isti donor sperme, pronašle su i upoznale svog biološkog oca. Pre toga, nikada se nisu upoznale.

Karli Mekmaster (28) iz Ontarija u Kanadi i Rajli Hol (26) iz Minesote otkrile su da su u srodstvu preko DNK testa.

Za razliku od svoje polusestre, Rajli je znala da je začeta pomoću donora sperme. Nije imala braće i sestara dok je odrastala, a nadala se da će ih naći preko sajta AncestryDNK.

Karli nije imala pojma da su njeni roditelji koristili donatora sperme kada je uradila DNK test. Ona je objasnila da je uradila DNK testiranje jer joj je otac preminuo od srčanog udara 2015. godine. Želela je da vidi da li postoje neki drugi nasledni zdravstveni problemi kojih treba da bude svesna, ali je saznala mnogo više nego što je očekivala.

Karlina majka Andrea priznala je da njen tata nije njen biološki otac. Karli je objasnila da joj je vest bila posebno teška jer joj je otac preminuo, a ona nije mogla da ga pita ništa u vezi sa tim. Njena mama je priznala da verovatno ne bi rekla svojoj ćerki istinu da je nije saznala sama.

Zatim su dve žene stupile u kontakt i pokušale da nađu oca.

„Znali smo da naš donator želi da bude pronađen, jer kada su moji roditelji to uradili, dobili su gomilu papira, a jedno od pitanja je bilo: +Da li biste bili otvoreni za sastanak?’ Bilo je to pitanje sa da ili ne. Zaokružio je da“, objasnila je Rajli.

Kada su se srele sa ocem, koji se zove Grant, on je objasnio da je donirao trombocite kada je u liftu video oglas za kliniku za plodnost koja traži donaciju sperme za parove koji su imali problema sa začećem.

Grant, koji je bio donor sperme tri godine, rekao je da se uvek pitao kakva su njegova biološka deca.

„Imamo genetsku vezu. To je nešto za šta jednostavno razumemo da postoji između nas. Roditeljske uloge, mame i tate koji su ih odgajali, nisam tu da zamenim ništa od toga. Samo želim da mogu da podržim devojke u onome što rade“, dodao je on.

Karli i Rajli se nadaju da će u budućnosti pronaći još svoje braće i sestara, ali su svesni da nikada neće saznati koliko ih ima ako svi ne urade DNK testiranje.

***

BONUS VIDEO: Pronađen najstariji DNK pronađen na Grenlandu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar