Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sećate se kako je taj kraj izgledao 2006. godine?

Dok neki krajevi prestonice Srbije još nemaju ni kanalizaciju, Beograd na vodi raste punom parom. Geokutak je objavio video na kojem kroz niz fotografija iz vazduha prikazuje kako se gradio Beograd na vodi – od 2006. do 2022. godine.

@geokutak Kakvo je vaše mišljenje o projektu 'Beograd na vodi'? 🏙️ #fyp #foryou #balkan #serbia #srbija #beograd ♬ One Day / Reckoning Song (Radio Edit) - We'll Be Old

Ispostavlja se da je još daleko od konačnog izgleda, po internetu se može videti i kako bi trebalo da izgleda kad bude završen. Neki prognoziraju da će za to biti potrebno više godina, mada, sudeći po snimku Geokutka, ovde soliteri niču u samo nekoliko meseci.

Kamen temeljac Beograda na vodi postavljen je krajem 2015, čime je zvanično započela izgradnja, a u 2022. je tamo prodat najskuplji stan u Srbiji. Nekretnina od 383 kvadrata platćena čak 2.469.888 evra nalazi se u kuli „Rivijera“, koju zovu „zgrada za milionere“, a u istom naselju prodat je i najskuplji kvadrat za 10.184, kao i garažno mesto za 58.400 evra.

Pročitajte još:

***
Bonus video: Most na Savi stao na put „Beograda na vodi“: Rušenje samo što nije počelo

Komentari

Svi komentari (5)