Foto:Sceenshot/TikTok

TikTok snimak iz sale za obdukciju Medicinskog fakulteta u Beogradu uznemirio je javnost.

Bizarni TikTok snimak prikazuje nekoliko mladića koji se snimaju dok oko njih na stolovima za obdukciju, leži šest tela prekriveno čaršavima.

Na prvom snimku, dok kamera snima one koji su telo zavetovali nauci i učenju studenata, čuje se pesma Svetlane Ražnatović Cece „Ustani, budi se, i zaljubi se…“ Drugi video je još bizarniji od prethodnog, budući da na obdukcionom stolu leži jedan od mladića, koji se pridiže uz deo pesme koji kaže „Ustaj sine, majka zove, ustaj sine, zora je“.

Na snimku jedan od mladića leži na obdukcionom stolu, a onda ustaje; Foto: TikTok

Ovaj snimak, uznemirio je one koji su ga videli, ocenili su ga kao degutantan, a negativni komentari se nižu: „Strašno, to su nečiji roditelji, braća, sestre. Snimate bez trunke empatije“; „Snimaš i kačiš na interent nečije pokojnike. Nemoralno, neetički, pritom je po statusu fakulteta kažnjivo“…

Pročitajte još:

S Medicinskog fakulteta su za Blic rekli da su i sami šokirani snimkom, a da će slučaj biti prijavljen policiji. Takođe su otkrili da znaju ko su mladići sa snimka, odnosno, zbog čega su se našli unutar prostorija instituta.

„Uvidom u video snimak ustanovili smo da se radi o radnicima firme koja je obavljala tehničke poslove unutar katedre. Oni su učinili delo slikanja u salama za disekciju. Najoštrije osuđujemo neovlašćeno i neprimereno prikazivanje na društvenim mrežama kadavera koji se koriste tokom studija na nastavi medicine. I shodno tome slučaj će biti prijavljen nadležnim organima“, rekao je za „Blic“ prof. dr Laslo Puškaš, šef Katedre anatomije na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

***

Bonus video: Varljivo leto ’68. – da li „Studenjak“ i danas važi za simbol pobune

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)