Foto: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia / Shutterstock

Slavni sineasta Kristofer Nolan odgovorio je na glasine da će preuzeti rediteljsku palicu za novi film o Džejmsu Bondu, ističući da su to nažalost, samo tračevi, ali da bi za njega bila čast.

– Nažalost, te glasine nisu istinite, ali veoma sam uzbuđen što je štrajk završen i što svi možemo da se vratimo na posao – rekao je Nolan u intervjuu za agenciju „AP“.

Još uvek nije objavljeno kada bi sledeći film o Džejmsu Bondu mogao biti pred publikom, kao ni ko će zameniti u ulozi agenta 007 Danijela Krejga. Krejg je preuzeo ulogu 2006. od Pirsa Brosnana. „Kasino Rojal“ je bio prvi film sa Krejgom, zatim je usledio “Quantum of Solace“, objavljen 2008. Isti glumac će ponoviti ulogu i 2012. u filmu „Skyfall“, te 2015. u nastavku „Spectre“ i konačno u „No Time To Die“ 2021. godine.

Martin Kembel, Mark Forster, Sem Mendes i Keri Džodži Fukunaga režirali su filmove iz Kregove ere. Sledeći reditelj imaće veliki zadatak da pronađe novog glumca koji će igrati Džejmsa Bonda koji bi potencijalno mogao da glumi u drugom setu filmova u narednoj deceniji.

I sam Nolan je priznao očigledan uticaj Bondovih filmova na njegova ostvarenja.

Foto: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

– Uticaj tih filmova na mene je sramotno očigledan. Od toga je nemoguće pobeći. Volim filmove. Znate, bila bi neverovatna privilegija režirati jedan. Pravi trenutak u vašem kreativnom životu je kada možete da izrazite ono što želite i da se zaista udubite u nešto u okviru odgovarajućih ograničenja. Nikada ne biste želeli da preuzmete tako nešto i učinite to loše. Dakle, kao pisac, glumac, reditelj, sve je važno, jer je projekat kao što je film o Džejmsu Bondu mora da bude pun paket i pun pogodak! Inače, veoma sam srećan što sam prvi u redu da vidim šta god da rade!

Nekoliko Nolanovih hitova imalo je tu “Bondovu atmosferu”, posebno “Tenet” i “Inception”, piše „Holivud reporter“.

– Strašno volim taj lik agenta 007 i uvek uzbuđeno dočekujem šta su uradili dalje s njim. Bila bi čast režirati, ko zna, možda jednog dana se i ostvari ta moja želja.

Bonus video: Kako je nastala Barbi i kome je namenjen film o kojem priča ceo svet

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar