Foto:Tanjug/Michael Desmond/Netflix via AP/LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia/AMAZON PRIME / Planet / Profimedia

Ljubitelje striming servisa očekuje bogat januarski program u kojem će moći da uživaju u premijernim serijama sa nekim od najvećih glumačkih imena poput Džodi Foster, Nikol Kidman, Mišel Jeo i Ostina Batlera.

Izdvojili smo nekoliko bisera od kojih se očekuje mnogo…

„The Brothers Sun“

Mišel Jeo predvodi akcionu dramu u kojoj tumači ženu koja je iza sebe ostavila opasni, kriminalni svet u Tajvanu kako bi izgradila novi život za svog sina u Los Anđelesu. Sve se to menja kada se njen najstariji sin, okoreli kriminalac, vrati u Kaliforniju kako bi zaštitio svoju porodicu nakon što mu je otac, kriminalni šef, ubijen. Seriju od osam epizoda kreirali su Bajron Vu i Bred Falčak, a u glavnim ulogama osim Jeo su Džastin Čejn, Sem Song Li, Hidžidi Kuan i Džun Li. “The Brothers Sun” je počela da prikaziuje na Netflixu.

„Echo“

Najnovija Marvel serija je spinof „Hawkeye“, ali veoma različita. Eho je gluvi indijanski superheroj, pod pravim imenom Maja Lopez, čija je supermoć sposobnost da oponaša tuđe postupke. Igra je Alakva Koks.

Lopez se vraća kući u Oklahomu – nakon što je raskinula sa šefom kriminala Vilsonom Fiskom (Vinsent D’Onofrio) i okrenula se dobrom, uhvativši se u koštac sa porodičnim problemima, kao i sa trnovitim putem između dobra i zla. Serija je privukla pažnju u Marvel svetu, piše „BBC culture“.

„Oštrija i nasilnija od većine serija u franšizi, njeni likovi krvare, umiru, bivaju ubijeni“, rekao je izvršni producent Sidni Friman. Američki znakovni jezik je istaknut, a sporedna glumačka ekipa uglavnom domorodaca uključuje neke velikane, uključujući Zana Meklarnona (Tamno nebo), Tantu Kardinala (Ubistva pod cvetnim mesecom) i Grema Grina (Reka vetra). „Echo“ se premijerno prikazuje 10. januara na Disnei+ i Hulu.

„Criminal Record“

Piter Kapaldi je umorni londonski detektiv, glavni inspektor Danijel Hegarti, a Kuš Džambo je idealistička detektivka Džun Lenker u ovom zanosnom, brzom trileru sa dve intenzivne glavne uloge. Kada Lenker dobije anonimnu dojavu da je jedan od Hegartijevih starih slučajeva rezultirao pogrešnom osudom i zatvorom, ona želi da istraži, a Hegertijev otpor daje do znanja da on ima mnogo toga da sakrije. Kako se njihova igra mačke i miša nastavlja, dešava se još ubistava, a dinamika stare škole u odnosu na novu školu uključuje teme rasizma, seksizma i korupcije u policiji.

“Criminal Record” se premijerno prikazuje 10. januara na AppleTV+.

“Ted”

U ovom prokvelu filma “Ted“ iz 2012, kreator i glavni glumac Seth MacFarlane vraća se u 1993, dok živi kod kuće u Masačusetsu sa svojim najboljim prijateljem Džonom, Džoonovim roditeljima i rođakom. Na veliko iznenađenje, Tedov trenutak slave je prošao, a on ne utiče najbolje na svoje prijatelje. U glavnim ulogama su još Maks Burkholder, Alana Ubak, Skot Grajms i Džordžija Vigam, a na male ekrane stiže 11. januara.

“True Detective: Night Country”

Stiže i četvrti deo „True Detectivea“, ovaj put smešten u Enis na Aljasci. Predvode ga Džodi Foster i Kali Reis kao Liz Danvers i Evandželin Navaro. Drama od šest epizoda prati potragu detektiva za osmoricom nestalih ljudi koji upravljaju arktičkom istraživačkom stanicom Tsalal. Da bi to učinili, moraju “ da kopaju po ukletim istinama koje leže zakopane pod večnim ledom“. S prikazivanjem počinje 14. januara.

“Monsieur Spade”

Šezdesetih godina 20. veka Sem Spejd – da, taj Sem Spejd, detektiv iz San Franciska kojeg je proslavio Hamfri Bogart u “Malteškom sokolu” – povlači se na francusko selo. Klajv Oven igra besmislenog Spadea sa razmetljivošću i osmehom, ali mudro ne pokušavajući da imitira Bogarta. Ovo je mekši momak, koji je unajmljen da otprati mladu devojku u malo francusko selo, gde se zaljubljuje u glamuroznu ženu (Kjara Mastrojani) i ostaje zbog ljubavi. On govori francuski sa nepogrešivim američkim akcentom, i naravno nije u stanju da se odupre misteriji ubistva kada stignu na njegov prag. I pošto Drugi svetski rat nije bio mnogo pre toga, senka nacizma još uvek lebdi nad gradom. Skot Frenk (Kraljičin gambit) i Tom Fontana (Oz) su kreirali šou, a Frenk režira sve epizode sa svojom uobičajenom oštroumnošću i piše je s šaljivošću i srcem.

Monsieur Spade se premijerno prikazuje 14. januara na AMC.

“Death and Other Details”

Misterija ubistva smeštena je na raskošnom mediteranskom prekookeanskom brodu, a u središtu je Imogene Scott (Vajolet Bin), koja postaje glavna osumnjičena – među svim ostalim razmaženim gostima i iscrpljenim članovima posade. Mora da se udruži s čovekom kojeg mrzi, najvećim svetskim detektivom, kako bi dokazala svoju nevinost.

Osim Bin glume još Mendi Patinkin, Loren Paten, Rahul Kohli, Anđela Zou, Hugo Dijego Garsija, Pardis Saremi i Linda Emond, a “Death and Other Details” počinje s prikazivanjem 16. januara.

“Griselda”

Nadahnuta životom kreatorke kartela Griselde Blanco, dramatična limitirana serija fokusira se na Blanco (Sofija Vergara) u Miamiju 1970-ih i 80-ih, dok koristi svoj šarm za upravljanje poslom i obitelji, zaradivši nadimak The Godmother. U seriji još glume Alberto Gvera, Kristijan Tapan, Martín Rodríguez i Julijana Ejden Martinez, a na Netflix stiže 25. januara.

“Expats”

Ograničena serija Lulu Wang, koja će imati premijeru s dve epizode pre nedeljnog prikazivanja, bazira se na hit romanu Dženis I.K. Li The Expatriates. Radnja je smeštena u Hong Kong 2014, a “Expats” preseca živote triju Amerikanki, dok istražuje „šta se događa kada se granica između žrtve i krivice zamagli“.

U glavnim ulogama su Nikol Kidman, Saraja Blu, Đi- Jang Ju, Brajan Ti, Džek Hjuston Huston, a na male ekrane stiže 26. januara.

“Masters of the Air”

U izvršnoj produkciji tima iza “Band of Brothersa”, Stivena Spilberga i Toma Henksa, ova drama o Drugom svetskom ratu od devet epizoda bazira se na istoimenoj knjizi Donalda L. Milera i prati članove 100. bombaške grupe koji su pomogli da se uništi Hiltlerova nacistička Nemačku boreći su se u hladnim i opasnim uslovima na 7500 metara u vazduhu.

U glavnim ulogama su Ostin Batler, Kalum Tarner, Entoni Bojl, Nejt Man, Raf Lou, Bari Kogan, Džosaja Kros, Branden Kuk, Šuti Gatva, a serija na Apple TV+ stiže 26. januara.

“Feud: Capote vs the Swans”

Nakon “Feud: Bette and Joan”, o rivalstvu Dejvis i Kraford u Starom Holivudu, sledeći deo antologije “Feud” Rajana Marfija je tračarsko uživanje, sa supertalentovanom glumačkom ekipom. Tom Holander glumi Trumana Kapotea u svojim poznim godinama, kada je bio deo intimnih krugova ekstravagantno bogatih dama, koje je nazivao svojim labudovima. Zatim je 1975. objavio jedva prikrivenu priču, “La Cote Basque”, odavajući njihove najmračnije tajne. Holander je otkrovenje.

Na vrhuncu svoje slave, ovaj Kapote je tužan, siromašan, egoističan i alkoholičar. Dramaturg Jon Robin Baitz napisao je seriju, a Gas Van San je režirao većinu epizoda. “Feud: Capote vs. Svans” premijerno se prikazuje 31. januara na FX.

Bonus video: Tika Stanić o seriji „Nobelovac“ koju režija i u kojoj tumači lik Ive Andrića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare