Radovan Vujović, Foto: RAS promo

Dugogodišnji član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta Radovan Vujović prelazi u nacionalni teatar, nezvanično saznaje Nova.rs.

Radovan Vujović, jedan od naših najpoznatijih glumaca srednje generacije, posle dugogodišnjeg angažmana u JDP-u, trebalo bi da bude novo pojačanje Narodnog pozorišta u Beogradu.

Radovan Vujović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Rođeni Užičanin, diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi prof. Biljane Mašić. Odmah po završetku studija, postaje je član ansambla Pozorišta „Boško Buha”, a 2010. prelazi u Jugoslovensko dramsko pozorište gde je ostvario uloge u komadima “Tako je moralo biti”,”Šuma”, “Kako vam drago”, “Tartif”, Švabica”, “Metamorfoze”, “Rođeni u YU”, “Sanjari”, Otelo”, “Sumnjivo lice”, Zamjeubice”, “Uobraženi bolesnik”, “Ajnštajnovi snovi”, “Mnogo buke ni o ko čega”… Dobitnik je tri godišnje nagrade JDP-a (2009, 2011, 2016).

Ostvario je zapažene uloge u brojnim filmovima i serijama, među kojima su “Vojna akademija”, “Koreni”, Vreme zla”, “Vreme smrti”, “Državni službenik”, “Senke nad Balkanom”, “Bićemo prvaci sveta”… Odigrao je naslovnu ulogu u “Deci zla”, prvoj našoj seriji koja se emotivala na HBO.

Za rolu u filmu “Izgrednici” dobitnik je nagrade “Car Konstantin” na 53. Filmskim susretima u Nišu, a na istom festivalu je nagrađen za najbolju epizodnu mušku ulogu za film “Kralj Petar Prvi”.

Radovan Vujović je nedavno briljirao u Nušićevom komadu “Mister Dolar” u režiji Miloša Lolića na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Podsećamo, prošlog meseca je glumica Marija Vicković zamenila dres nacionalnog teatra i prešla u ansambl Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Bonus video: Radovan Vujović – Roditelji su hteli da budem advokat, na kraju sam postao u pozorištu i u serijama 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare