Vreme zla
Radovan Vujović Foto: Promo/Aleksandar Letić

Radovan Vujović u seriji "Vreme zla", koja se od ponedeljka do četvrtka od 21.30 sati emituje na televiziji Nova S, tumači lik Ivana Katića, člana čuvene porodice Katić, čiju je istoriju Dobrica Ćosić obradio u svojoj istoimenoj trilogiji.

Korisnici SBB usluga seriju mogu da bindžuju preko EON i D3 platformi, kao i putem EON aplikacije, jednostavnim aktiviranjem usluge za 790 dinara preko MojSBB portala, u SBB prodajnom mestu ili pozivom Kontakt centra.

Pročitajte još:

U ovom ostvarenju njegovog televizijskog oca igra Žarko Laušević.

Ovaj mladi glumac u razgovoru za „Novu“ otkriva kako je on doživeo lik Ivana Katića, koji kao mladić odlazi na front.

– Ivan je na neki način slomljen i izgubljen čovek, koji se nije snašao u prilikama i običajima svog vremena – vremena zla. Inteligentan, obrazovan, emotivan, saosećajan, čestit… Suviše je dobro prozreo ljude, dešavanja i politiku tog doba. I upravo to saznanje ga je duboko razočaralo i paralisalo za normalan i bezbrižan zivot. Ostao je zarobljen u svojoj patnji – kaže Vujović na početku razgovora, te otkriva da mu vremenski kontekst početka Drugog svetskog rata nije bio otežavajuća okolnost tokom priprema za ulogu.

Vujović smatra da u našoj nacionalnoj istoriji ima mnogo značajnih događaja koji bi po gledaoce imali pre svega edukativni karakter.

– U našoj istoriji ima dosta zanimljivih perioda i događaja koji zaslužuju da se pretoče u filmsku ili TV pricu. Mislim da je to korisno i edukativno za jedno društvo. Blistavi delovi naše istorije mogu da nas podsete na to ko smo, od koga potičemo, šta je naš narod sve uspeo, savladao i na šta sve možemo da budemo ponosni. Njena mračna strana bi mogla da nas podseti na greške i zablude koje su nas skupo koštale i da nas upozori da ih ne napravimo ponovo.

Vreme zla
Radovan Vujović Foto: Promo/Aleksandar Letić

Na pitanje koji roman Dobrice Ćosića bi izdvojio kao omiljeni, bilo mu je teško da odgovori.

– Teško pitanje… Verovatno „Vreme smrti“.

Radovana raduje trenutno stanje u našoj kinematografiji, te zaključuje da je serija „Vreme zla“ jedan od svetlih primera domaće produkcije.

– Drago mi je da u Srbiji ima posla za ljude koji se bave proizvodnjom TV sadrzaja. To nam svima pruža priliku da radimo, napredujemo, da se usavršavamo i da pravimo sve bolje serije. Mislim da je „Vreme zla“ upravo primer toga kako smo još jedan korak bliži najboljim TV serijama koje gledamo na Netfliksu ili HBO-u.

Privatno, kako kaže, nije probirljiv kada su u pitanju žanrovi koje gleda u slobodno vreme.

– Gledam sve moguće žanrove serija – komedije, drame, naučnu fantastiku, trilere… Važno je samo da je priča dobra i da je sveukupno kvalitetna serija.

BONUS VIDEO: Nova.rs na prvom snimajućem danu serije “Vreme zla”

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)