Foto: Vladimir Petrović

Izložba fotografija "Contemporary Australiana" Vladimira Petrovića biće otvorena 27. juna u beogradskom hotelu Radisson Collection, Old Mill Belgrade, saopštili su organizatori Bartselona pop up.

Izložba „Contemporary Australiana“ Vladimira Petrovića, koja će biti otvorena sutra s početkom od 19 časova, trajaće do 18. avgusta.

Postavka kroz fotografije otkriva „nestvarni svet australijske arhitekture“, a posetioce poziva da se prepuste tom svetu i budu fascinirani njenom enigmatičnom prirodom.

„Otkrij i crpi inspiraciju iz neistraženih sfera skrivenih trenutaka i intimnih detalja. Fokusiraj se na intrigu forme i strukture i otkrij lepotu skrivenu u sirovim materijalima.
Dopusti tvojim čulima da budu očarana igrom svetlosti i senke, crnog i belog, i preobražajnom moći svetla i forme“, poručuje autor fotografija Vladimir Petrović.

Foto: Vladimir Petrović

Uz poziv posetiocima da dožive delikatnu ravnotežu između perspektive i dubine kroz svetlom prožete površine, Vladimir Petrović na kraju upućuje poruku:

Foto: Vladimir Petrović

„Kreni ka skrivenim ćoškovima, ka neočekivanim uglovima. Kroz kompoziciju, oseti ove nenametljive prostore i otkrij svet koji često ostaje neprimećen“.

Bonus video: Jadran Lazić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar