Film Čekajući Handkea Foto: Promo

Reditelj Goran Radovanović pustio je svoj film "Čekajući Handkea" (2021), za besplatno gledanje na platformi Vimeo, u znak podršci porodici Petrović iz Velike Hoče, kojoj je kosovska policija zaplenila 40.000 litara vina.

Pripadnici kosovske policije i Carine sproveli su juče akciju kontrole proizvođača alkoholnog pića u Velikoj Hoči, a Carina je potvrdila da je doneta odluka o zapleni više od 40.000 litara u tom mestu pošto je utvrđeno da se u jednoj radnji, osim što se prodaje, neovlašćeno se i proizvode alkoholna pića.

Vlasnik vinarije „Petrović“ Srđan Petrović iz Velike Hoče rekao je posle zaplene vina i rakije da je svestan svog prekršaja, ali i da je uveren kako je sve moglo da se reši mirno.

Podsetimo, u dokumentarnom filmu „Čekajući Handkea“ glavni junak je baš Srđan Petrović, vlasnik vinarije „Petrović“. Saznavši da je Petar Handke dobio Nobelovu nagradu za književnost,  Petrović odlučuje da postavi ploču sa reljefnim likom pisca na svojoj vinariji gde je slavni pisac više puta boravio.

U znak podrške porodici Petrović, Goran Radovanović pustio je svoj film „Čekajući Handkea“ (2021), za besplatno gledanje na platformi Vimeo, u znak podršci porodici Petrović.

Bonus video: Peter Handke potpisuje knjige u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar