Radmila Petrović Foto: Črt Piksi

Performansom "Pesnici današnjice, glasovi sutrašnjice" 23. juna (21.00) u Botaničkoj bašti "Jevremovac" biće otvoren 31. festival BELEF, saopštio je danas Hartefakt fond.

– Pesnikinja Radmila Petrović i deset mladih pesnika i pesnikinja predstaviće svoju poeziju na nov i jedinstven način. Na lokacijama koje nose određenu simboliku i značaj za naš grad i kulturu, izvodiće svoje pesme, povezujući pritom umetnost, prirodu i grad – kaže se u saopštenju.

Performans u Botaničkoj bašti je jedna od aktivnosti međunarodnog projekta „Pesnici današnjice, glasovi sutrašnjice“ koji u Srbiji da sprovodi Hartefakt, a cilj je da poeziju i savremene pesnike približi mladima i lokalnoj zajednici kroz razvoj novih performativnih formi prezentovanja.

Umetnički tim projekta u Srbiji su Petrovićeva, glumica Vanja Ejdus, kompozitor Draško Adžić i pozorišni reditelj Andrej Nosov. Mladi pesnici su Aleksa Krstić, Anđela Đokić, Danilo Brakočević, Jelena Marinkov, Marija Dragnić, Maša Seničić, Milica Milosavljević, Stefan Mitić, Tihana Smiljanić, Valentina Baktijarević.

Partneri u projektu su „Pionirski dom“ iz Slovenije, „Asocijacija dečijih kulturnih centara“ iz Finske, „Pro Progressione“ iz Mađarske i „Arteria fondacija“ iz Poljske. Projekat „Pesnici današnjice, glasovi sutrašnjice“ traje do 2025. godine uz podršku Evropske Unije kroz program Kreativna Evropa.

Bonus video: Dragana Jovanović i Radmila Petrović – Šta snovi govore o nama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar