Berlin Ballet Company Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Performans pod nazivom "Sirenin klub", sa potpuno novom produkcijom, muzikom i koreografijom, biće premijerno izveden u Beogradu u "Dorćol placu", a ekipa portala Nova.rs bila je večeras na licu mesta gde je prisustvovala probi pred sutrašnju premijeru. Prema onome što smo videli, članovi "Berlin Ballet Company" pokazaće našoj publici izuzetnu veštinu, a elektronska muzika u pozadini, kao i svetlosni efekti, dodatno će upotpuniti ceo doživljaj.

Posetioci su mogli da prisustvuju izuzetnom performansu „Berlin Ballet Company“ koje je sve vreme za di-džej pultom pratio poznati regionalni di-džej Marko Nastić.

Berlin Ballet Company Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Sve je delovalo veoma ukomponovano i uvežbano, sa tehno muzikom i svetlosnim efektima što će dodatno doprineti da posetioci zaista uživaju.

Berlin Ballet Company Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Manje bine, koje su deo koreografije, takođe su postavljene između stolova, a kao što je najavljeno, događaj će biti tako koncipiran da će publika moći da posmatra, igra, i stoji za svojim stolovima. Sve će delovati kao da je reč o klasičnoj žurci, s tim što će predstavnici „Berlin balet kompani“ sve vreme ostavljati bez daha prisutne svojom interesantnom plesnom koreografijom.

Berlin Ballet Company Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pred sam početak probe, Marko Nastić je kratko prokomentarisao ovaj projekat.

„Veoma mi se svidela ova saradnja, nadam se da ćemo biti rasprodati. Radujem se ovom novom projektu, super je ekipa i ovo je nešto sasvim novo za mene“, rekao je Nastić, dodajući da mu se izuzetno svidelo da eksperimentiše.

Marko Nastić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, komad, koji će najpre biti izveden u Beogradu, a potom i u Berlinu, plod je saradnje „Dorćol placa“ i trupe „Berlin balet kompani“.

Naime, bivši profesionalni plesači „Nacionalnog baleta Berlin“, a sada koreografi u novoj trupi, Aleksandar Abdukarimov, Aršak Galumian i Oleksandr Špak udružili su snage sa jednim od najpopularnijih regionalnih di-džejeva Markom Nastićem. Njihova saradnja na ovom projektu donosi beogradskoj publici jednu interesantnu fuziju klasičnog baleta i tehno muzike.

Momci iz berlinske kompanije izjavili su za „Novu“ da se na jednom okupljanju ljudi iz sveta kulture u Solunu rodila ideja za ovaj projekat. „Želeli smo da stvorimo nešto novo, da menjamo percepciju doživljaja kulturnih događaja i da približimo balet mlađim generacijama“, navela je ekipa iz berlinske kompanije. Pošto žive u Berlinu, gradu kojem je tehno muzika deo DNK kulture, inspiracija im je, kako kažu, naišla iz jednog projekta u planetarno popularnom berlinskom tehno klubu „Berghajn“ od pre desetak godina. „Trojica najboljih di-džejeva iz kluba su puštali tehno, a troje koreografa „Nacionalnog baleta Berlina“ su napravili koreografiju za performans na tu muziku. Pošto su imali veliki uspeh, nadam se da ćemo i mi“, rekli su koreografi.

Karte za „Sirenin klub“ u Dorćol Platzu se još uvek mogu nabaviti OVDE.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare