Japanska trešnja zasađena u čast Žarka Lauševića u parku sećanja Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Glumci Mima Karadžić, Goran Šušljik, Mile Nedeljković uz prisustvo Žarkove supruge Anite Laušević i direktora Turističke organizacije Vrnjačka Banja Ivana Trifunovića, zasadili su danas Japansku trešnju za preminulog glumca u "Parku sećanja".

Žarko Laušević je poslednji put boravio u ovom turističkom mestu 2017. godine kada je učestvovao u otkrivanju statue glumcu Draganu Nikoliću, kaže za Nova.rs Nikola Džamić organizator kulturne manifestacije Dani Danila Bate Stojkovića.

„Iza njega su ostala brojna ostvarenja. Bio je sjajan glumac i divan čovek“, priča nam Nikola Džamić, prisećajući se Žarkovih maestralnih uloga u filmovima „Braća po materi“ , „Nož“ i mnogih drugih.

Kako kaže Džamić, koji je takođe Laušev kolega, serija „Sivi dom“ ga je naročito impresionirala.

PROČITAJTE JOŠ:

„Snimljena je polovinom osamdesetih godina prošlog veka. Ona je nastala na osnovu autentičnih događaja i u njoj se odgovaralo na brojna pitanja. Kako su deca stigla tu gde su bila, na koji način treba da se radi sa četrnaestogodišnjacima, petnaestogodišnjacima, a Žare je igrao Šilju“, prisetio se Džamić.

Ivan Trifunović kaže da postoji ideja da se rekonstruiše „Park sećanja“.

„Ima ih raznih. Da se napravi staza u obliku filmske trake. Tu bi trebalo da budu kamere, a imamo veliku podršku od ljudi iz opštinske uprave“, kazao je on za Nova.rs.

Dani Danila Bate Stojkovića Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Džamić je, takođe, istakao da Mira Banjac ima želju da se zasadi stablo za nju i Boru Todorovića. On je podsetio da su Bata Stojković i legendarna Mira Banjac vrlo često igrali supružnike u filmovima pa je zahtevala drvo pored Danila.

Predsednik opštine Boban Đurović je dao nalog stručnim službama da izrade projektnu dokumentaciju za proširenje glumačkog „Parka sećanja“.

„Time će naše ‘srpsko more’ dobiti još više na značaju“, rekao nam je prvi čovek opštine Vrnjačka Banja.

Inače, tokom trajanja dana Danila Bate Stojkovića koji se završavaju večeras posađen je i jablan u čast Milivoja Živanovića koji je veći deo života proveo u Vrnjačkoj Banji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar