Foto: Vesna lalić/Nova.rs

Nagradu "Nebojša Glogovac" za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca osvojio je Joakim Tasić za dve uloge u predstavama "Edip" i "Tit Andronik" na današnjoj proslavi 75. rođendana Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

– Čast je i privilegija biti laureat nagrade koja nosi ime Nebojša Glogovca – rekao je Tasić primajući nagradu, podsetivši na prvi susret sa pokojnim velikim glumcem:

– Bilo je to u kafani „Manjež“. Bio sam sa prijateljem, a pored nas je sedeo Glogi. Ponela me je atmosfera i počeo sam da pevam, jako glasno. Drao sam se iz sveg glasa. Nebojša je pogledao u mog prijatelja i rekao: „Menjaj ga“. Mene taj prijatelj, sva sreća, nije zamenio, ali sam se ja promenio. Prestao sam da se derem u kafanama i mislim da su upravo te male promene vrlo važne za glumca. Veoma mi je drugo što imam priliku da se menjam u ovom pozorištu i što radim te male glumačke metamorfoze – kazao je Tasić i na kraju se „obratio“ Glogovcu:

Nebojša Glogovac Foto: Zoran Lončarević
Nebojša Glogovac Foto: Zoran Lončarević

– Glogi, dopustiću sebi tako da ga zovem, baš u ovom foajeu gleda na nas sa panoa iz predstave „Metamorfoze“. Mudro i nasmejano žmiri i gleda na sve nas koji s ponosom nosimo ovu nagradu.

Bonus video: Prva Šekspirova tragedija „Tit Andronik“ premijerno u JDP-u 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar