Foto: Imre Szabó/Mali Arhipelag/Promo

Nagrade i plakete „Sima Cucić“ u oblasti književnosti za decu biće uručene danas u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

Dobitnici su Nedeljko Terzić koji je nagrađen za životno delo, a dve ravnopravne plakete „Sima Cucić“ dobili su Srđan V. Tešin za knjigu priča za decu i razmažene roditelje “Luka kaže” (Arhipelag) i Miroslav Gašpar, za delo “Mesečina iznad našeg dvorišta” (BKC).

U žiriju su bili profesor dr Tihomir Petrović (predsednik), profesor dr Predrag Jašović (potpredsednik) i Radovan Vlahović, književnik.

Ova nagrada posvećena je liku i delu Sime Cucića (1905-1988), rodonačelnika književne kritike u srpskoj književnosti za decu.

Među dosadašnjim dobitnicima nagrada i plaketa „Sima Cucić“ nalaze se Jovan Ljuštanović, Predrag Jašović, Gordana Maletić, Voja Marjanović, Milivoje Mlađenović, Ljubivoje Ršumović, Raša Popov, Pero Zubac, Timoti Džon Bajford, Tihomir Petrović, Ljiljana Pešikan Ljuštanović, Milutin Đuričković, Valentina Hamović, Zorana Opačić, Milica Jeftimijević Lilić, Branko Stevanović i drugi.

Bonus video: Otvaranje 19. Beogradskog festivala igre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar