Foto: Muzej afričke umetnosti/Promo/Marija Piroški

Muzej afričke umetnosti pripremio je nekoliko zanimljivih programa u avgustu, kako za srednjoškolce, tako i redovnu publiku.

Tako će na programu u petak 11. avgusta od 18 časova biti upriličen razgovor pod nazivom „Hip-hop Hooray!“ prema legendarnoj hip-hop numeri iz 1992, kultne grupe Naughty By Nature. U razgovoru učestvuju Slobodan Spalević, plesač, di-džej i istoričar hip-hop kulture i Aleksandra Gačić, kustoskinja koja se poslednjih nekoliko godina bavi temom plesa u edukaciji, uličnog plesa u našoj sredini kao i konstruisanja autentičnosti kroz hip hop. Ulaz je besplatan.

Foto: Promo

Srednjoškolcima i ove godine Muzej upućuje poziv da provedu delić svog letnjeg raspusta u MAU.

U okviru sezonskog programa “Boje Afrike” organizuju se kreativne radionice od 21. do 25. avgusta. Učesnici će se upoznati sa idejama i praksama vezanim za tradicionalnu afričku keramiku, a kroz praktičan rad ovladati različitim tehnikama izrade predmeta od gline.

Foto: Promo

Početkom septembra (3. septembar) u prostorijama Muzeja biće priređena izložba, a najuspešniji radovi nagrađeni. Zato, pozivaju srednjoškolce da se prijave slanjem mejla na: [email protected] (ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon).

Tokom avgusta nastavlja se “Nedelja u MAU”, poseban program koji je osmišljen za paralelno praćenje stručnog vođenja kroz tematsku izložbu i kreativne radionice posebno za decu. Sa početkom tačno u 11 sati, svake nedelje u avgustu, odrasli će biti u prilici da čuju nešto više o tekućoj izložbi “Umetnost, uprkos svemu” – Savremena afrička umetnost iz zbirke Ilije Gubića, a deca će u radioničarskom kabinetu moći da se posvete izradi korpica u okviru teme “Male korpe za velike misli“. Radionice su namenje deci uzrasta 6 do 12 godina (prijava na [email protected]), a stručno vođenje je otvoreno za najširu javnost i nije potrebno prijavljivanje.

Bonus video: Izložba pirotskih ćilima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar