Zorana Simeunović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pružila podršku svim ženama koje su zlostavljane.

Pevačica Zorana Simeunović, supruga kompozitora Stevana Simeunovića, oglasila se povodom sve učestalijih vesti o nasilju nad ženama.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je i sama svojevremeno pretrpela nasilje, o čemu nerado govori, ali je svoju popularnost odlučila da iskoristi tako što će apelovati za pomoć svim žrtvama.

„Užasan porast nasilja nad ženama u Srbiji… Ali nasilje nije samo fizičko. Nasilnici koriste još jedno ubojito oružje, a to je verbalno, psihološko nasilje nad ženama. To je podjednako užasno kao i fizičko nasilje. A kada je fizičko i psihološko nasilje u kombinaciji, žena postaje previše uplašena da pobegne jer ne može da se izbori sa strahom“, počela je Zorana.

Foto: Instagram/zorana.simeunovic

„Ženski mozak radi po tom principu. Strah nas blokira i ulazimo u ulogu žrtve koja pruža sve manje otpora. Žene, kada vas partner udara, to je odmah crvena zastavica. Ali i kada vas psuje, vređa, ponižava, ucenjuje, kada vas pljune, ismeva, zamahuje, zastrašuje, preti, čupa, zavrće ruku, uništava vaše stvari, odlučuje da li i gde možete da idete, odlučuje sa kim možete da se družite… To je sve nasilje. Čekanje da se on promeni je uzaludno jer nikad neće. Opravdavanje njegovih postupaka je sindrom roba i žrtve u kom živite“, dodala je pevačica.

„Ako slučajno krivite sebe jer ste sve to doživele od partnera, moram da vam kažem da ćete živeti u paklu zauvek i biće sve gore. Jer niko nema pravo na vaš život, roditelji vas nisu odgojili da vas neko tuče i kriv je samo onaj ko vas zlostavlja. Vaša jedina krivica je što trpite i što volite onog ko vas zlostavlja. Glavu gore i sebi budite bitnije od svega, a pogotovo od njega koji koristi ruku da vas udara umesto da mazi, usta da vređaju umesto da ljube… Žao mi je što ovo pišem, ali znam koliko me žena prati i ako jedna digne glavu posle ovoga, ja sam svoju misiju uspešno izvela“, napisala je Zorana.

Foto: Instagram/zorana.simeunovic

Ona je posle objavila i deo svoje pesme uz još jednu poruku svim ženama koje „niko nije čuo“, u pitanju je spot za njenu pesmu „Udari me“.

Zorana je i nakon snimanja spota objavila fotografiju u kojoj je rekla da je pesma jednim delom njena biografska.

BONUS VIDEO: Angelina otkrila zašto nema dečka

Komentari

Svi komentari (0)