Relja Popović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Reper Relja Popović ne voli mnogo da govori o svom privatnom životu, ali je neke detalje ipak otkrio svojevremeno.

Poznato je da je Reljina majka bila balerina Zoja Begoli, ikona Narodnog pozorišta u Beogradu, dok se o njegovom ocu u javnosti malo znalo.

Naime, s obzirom na to da je poslednji brak Zoje bio sa Farukom Begolijem, mnogi su upravo za njega mislili da je Reljin otac, a reper je demantovao ove navode, te otkrio istinu.

„Pisali su da je Faruk Begoli moj otac, što nije. Prosto, i ja bih se tako prezivao, ako mi se majka već preziva Begoli i ako mi je otac Begoli, jako teško bi bilo da ja budem Popović. Pokušavali su čak da naprave razne konstrukcije, kako pokušavam da sakrijem svoje albansko poreklo. Čak i da sam Albanac, ili odakle god, ja ne bih pokušavao da sakrijem svoje poreklo. Imam podjednaku ljubav prema svim narodima i prema svim dobrim ljudima i podjednako ignorišem sve loše ljude“, započeo je Relja, pa istakao da je njegov otac Srđan Popović, nekadašnji sportski novinar.

PROČITAJTE JOŠ:

„Moj otac je bio sportski novinar, najveći deo svog života je proveo u listu ‘Večernje novosti’, gde je i moj ujak, mamin brat, radio. Bio je veliki navijač Partizana“, rekao je on i otkrio da je od oca nasledio ljubav prema pomenutom klubu.

„Zadnju noć života je proveo sa igračima Partizana, a ja i danas nastavljam tu neku tradiciju. Sport i Partizan su obeležili njegov život na jedan način, dok sam ja na fakultetu isto studirao novinarstvo, voleo sam da pišem i dotakao to nešto što je bio moj otac, potpuno nesvestan da se to dešava. Nekako smo se susreli, a da se ne susretnemo“.

Kako je oca izgubio kad je imao svega godinu i po dana, ne krije kako mu je to rana za ceo život.

Relja Popović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Mama mi je rekla da sam na nekoj od sahrana, kada je našem drugu umro tata, pitao – kome je gore, tom našem drugu, koji je izgubio tatu sa 15 godina ili meni, koji sam izgubio tatu sa godinu i po dana. Vrlo je teško odgovoriti na to pitanje. Naravno da bih voleo da sam mogao da zapamtim svog oca, da je to sigurno jedna rana koju nosim ceo život“, istakao je Popović

S obzirom na to da je odrastao bez oca, majka je imala veoma bitnu ulogu u njegovom i bratovljevom životu.

„Važno je ime u svetu baleta i u svetu umetnosti je bila jako posvećena tom pozivu, dok je bila balerina, a kasnije i predavač. Ja svoju majku ne mogu da gledam nikada kroz profesiju. Ona je važno ime, ali za mene na neki drugi način, tačnije kao majka“, rekao je Relja i otkrio da je njena profesija znatno uticala na njegov profesionalni razvoj.

Balkanskom ulicom – Relja Popović Foto:Ivan Dinić/Nova S

On se takođe osvrnuo na nemili događaj koji se dogodio na kraju njegove srednje škole, kada je bio upucan, te istakao da je to bio najstresniji događaj koji je priredio majci.

„Prvi put sam osetio da to što radim, iako ja suštinski nisam bio kriv u tom trenutku, strašno je uticalo na nju. Danima se nije znalo da li ću ja preživeti operaciju. To je bio poslednji momenat kada sam ja nju nasekirao. Ovo je svakako bilo više od ‘nasekirao’, ali zato sam uvek vodio računa, da čak i ako sam uradio nešto, da to ne dođe do nje. Od svoje osamnaeste godine do 2017. godine, dok ona nije umrla, ja više nisam sekirao svoju mamu i bio sam dobar sin, iako sam ja uvek bio dobar sin“, zaključio je on u emisiji „Balkanskom ulicom“.

BONUS VIDEO: Najvažnije mi da su takmičari dobri ljudi: Relja Popović za Nova.rs pred početak nove sezone IDJ Show-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare