Vesna Dedić: Ne želim da verujem da je Đole umro

Showbiz 19. feb. 202117:17 > 17:19
Podeli:
Foto: Zoran Lončaervić, Ivan Dinić/Nova S

Naš poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini, nakon tri dana provedenih u bolnici. Novinarka i autorka Vesna Dedić, koja je sa njim uradila dva velika intervjua, rekla je za Nova.rs da je šokirana i potresena vestima o njegovoj smrću.

„Napravila sam s njim dve emisije, volela bih da ih RTS vrati na Jutjub, obeležeio je moje detinjstvo, moju mladost…moju zrelost, tolike trenutke i sreće i tuge sam provela uz njegove pesme i baš da ode na ovaj način, ovako, posle 3 dana u bolnici, ja to ne mogu da poverujem. Moja prva rakcija je bila da ne želim da čitam takve vesti i da je bilo dosta … mora da postoji neko pametan na ovom svetu ko može da zaustavi tu koronu. Ovo je dokaz potpunog besmisla ove civilizacije, ako ne može da se nađe neko pametan, neko ko može da zaustavi virus“, rekla je Vesna Dedić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Balašević je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

Đorđe Balašević bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Singl Računajte na nas, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom 1990-ih bio je veliki kritičar politike Slobodana Miloševića.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar