Velimir Bata Živojinović Foto: Zoran Lončarević

Dina Živojinović, unuka legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića, danas se udala za svog izabranika Aleksu Đukanovića.

Venčanje je održano u Kragujevcu, mladoženjinom rodnom gradu, a crkveno venčanje bilo je u manastiru Drača u krugu najužih članova porodice.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako piše „Kurir“, Dina je u petom mesecu trudnoće i nosi blizance, a jednom prilikom otkrila je da je bila veoma vezana za svog legendarnog dedu.

„Od nas šestoro unučadi, a svi smo studirali u inostranstvu, ja sam se jedina vratila da budem sa dedom u poslednjim mesecima njegovog života, i uz babu Lulu i medicinsku sestru Lepu, koja nam je postala član porodice. Tada sam počela da ga doživljavam drugačije. Imali smo ozbiljnije razgovore o poslu i životu. Do tada je sve bilo dečja igra“, rekla je ona jednom prilikom.

Dini je uručena i diploma Diplomatske akademije u Beogradu.

„Nakon marljivog truda, učenja i rada, mnogobrojnih položenih ispita i potpuno novog, dragocenog iskustva, nastavljam sa usavršavanjem za dobrobit naše Srbije. Zadovoljstvo je i čast raditi s kvalitetnim i stručnim ljudima od kojih može puno da se nauči, a onda dolaze i rezultati. Hvala svima koji su bili uz mene u proteklom periodu“, istakla je ona tada.

Studije je završila na Sorboni, u Kaliforniji i Londonu, a posebno zanimljivo jeste to da je tema njenog master rada vezana za jednu od najpoznatijih uloga njenog dede – Valtera.

„Studirala sam književnost na Sorboni, komunikacije u Kaliforniji, master iz antiterorizma završila sam u Engleskoj… U Londonu sam radila godinu, dve. Uhvatila me je nostalgija za Srbijom, imala sam ‘burnout’, javila se i depresija i shvatila sam da je ono što mi najviše nedostaje porodica. Kada sam došla kod babe i dede, shvatila sam da je i njima porodica najviše nedostajala. Sve se lepo poklopilo i ostala sam ovde“, rekla je ona iskreno.

Podsećamo, Dina je nedavno prisustvovala i premeštanju posmrtnih ostataka Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana u selo Koraćica gde će počivati kraj svoje supruge Lule.

BONUS VIDEO: TOP 5 domaćih glumaca koji su uspeli u inostranstvu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar