Tajna omiljenih „kamiondžija“: Paja i Jare se nisu podnosili

Showbiz 07. jun. 202000:00 > 00:02
Podeli:
Foto:Screenshot/Youtube

Nedavno je počelo snimanje "Kamiondžija" u kojima glume Nenad Jezdić i Tihomir Stanić, a reditelj Filip Čolović je unapred istakao da su Paja i Jare, koje su tumačili Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja bili toliko originalni da nema smisla ni pokušavati imitirati velikane, već graditi neku novu priču sa novim akterima.

Serija i film „Kamiondžije“ obeležila je celu jednu epohu televizije, a replike iz ovog kultnog ostvarenja prepričavaju se i danas. Legendarni Paja i Jare, važili su za jedan od najskladnijih glumačkih dvojaca, međutim, iza kamera nije bilo baš tako. Vuisić i Čkalja se, zapravo, nisu podnosili. O tome je svojevremeno govorila supruga pokojnog Pavla, Mirjana Vuisić.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja Čkalju nikad nisam upoznala. Kad malo bolje pogledate Čkalju i Pavla, videćete da je to nemoguća fuzija. Čkalja je stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi. Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je reći: ‘Ja se samo ponašam’. I istina je, celog se života ponašao“, rekla je njegova supruga Mirjana u knjizi „Posle fajronta“.

Ona je dalje otkrila kako Vuisić nije hteo da čuje za „Kamiondžije opet voze“, kada je Televizija Beograd desetak godina posle serije i filma “Kamiondžije” želela da snimi nastavak. Prvi put je prihvatio samo da bi se videla razlika, da pokaže šta je gluma, ali drugi put, navodno, to nije dolazilo u obzir.

PROČITAJTE JOŠ

„Ubeđivali su ga godinu dana. Kako sam ja u tom trenutku počela da gradim imanje, koje se i njemu dopalo, premerio je plac, izračunao koliko će koštati ograda i tražio honorar od 110.000 dinara. Producenti su poludeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce iznosio 12.000 i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su oni pronašli način da naprave video kasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac. Ali, Pavle je imao novi zahtev, da se i Čkalji mora podići honorar bar na 50.000. Tako je snimljen nastavak ‘Kamiondžija'“, navela je Mirjana Vuisić.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar