Elena Karić Foto:Nemanja Jovanović

Molitve za zemlju, vodu i vazduh, skupljanje menstruacije u čaše, ples oko vatre uz mantre – samo su neki od rituala kojim je Elena Karaman šokirala javnost do sada.

Zbog svoje životne filozofije dizajnerka i ćerka Verice Rakočević često izaziva polemiku, međutim ona se ne osvrće na negativne komentare već se potpuno okrenula prirodi, gde često izvodi svoje nesvakidašnje obrede.

PROČITAJTE JOŠ

Dok jedni podržavaju njen način života i poručuju joj da je inspiracija, drugi ne kriju da su šokirani Eleninim ritualima. Ono što je najviše podiglo buru među njenim pratiocima na Instagramu bilo je kada je poručila ženama da je menstrualna krv moćan eliksir koji ne bi trebalo da rasipaju – već da sakupljaju.

„Menstruacija je sveti, lepi i osnažujući aspekt ženskosti, suštine boginja, koje jesmo. Danas žene predaju svoju snagu patrijarhalnim ideologijama uzimajući lekove da zaustave menstrualni ciklus, koristeći tampone i uloške, koji izazivaju kancere, smatrajući da menstruacija predstavlja neprijatno prokletstvo“, napisala je Elena svojevremeno na svojim društvenim mrežama.

„Naša krv je spas i svakog meseca imamo priliku da donesemo prinovu svoje Mesečeve krvi na Zemlju kao što su to radili naši preci. Tokom poslednjih nekoliko godina pokrenula sam mnoge žene širom sveta na ovaj sveti ritual. Postoji mnogo različitih načina prikupljanja naše menstruacije. Korišćenjem čašica prikupićemo krv za prinošenje i doprineti zdravijem okruženju.“

Svojevremeno je objavila i snimak na kojem mazi krave. Tada je rekla da kravama priča priče za laku noć.

Danas je objavila i video u kojem priča o „portalima sa mrtvima“, odaje počast zemlji i priča o smrti prirode.

„Samhain portal. Prag prelaza u onostrano. Ona tanka linija između života i smrti. Ovosvetovnog i onostranog. Doba godine koje označava silazak u tamu i ‘umiranje’ prirode, koja će na proleće u večitom ciklicnom plesu života i smrti, ponovo biti rođena. Samhain je keltski, druidni praznik Samhuinn i označava kraj jedne i početak druge godine. Od kada sam prilikom mog učenja i rada sa Druidima prvi put krenula u duboko povezivanje sa prirodnim silama i portalima na kalendarskom točku godine – smeni godišnjih doba i njihovom uticaju na nas fizički mentalni i duhovni ritam, ovaj portal je mome srcu najdraži“, napisala je ona.

Njen ljubavni život je svojevremeno bio glavna tema domaćih medija.

Početkom devedesetih udala se za Predraga Peđu Mijatovića, a sve je delovalo kao ljubavna priča, koja će se završiti „happy end-om“, što na kraju nije bilo tako.

Iako su iz ljubavi dobili sinove Luku i Andreja, brak su okončali burno 2001. godine, a skandali, koji su obeležili njihov odnos završili su u medijima. Tada se pisalo da je Elena predragovom saigraču iz Valensije rodila ćerku, dok ju je on varao sa manekenkom Karen Mulder.

Borba za starateljstvo bila je opaka, a Elena je Peđu tužila da ne plaća alimentaciju.

Kada se od Peđe zvanično razvela, Elena je otpočela vezu sa kontroverznim biznismenom Andrijom Draškovićem, kome je rodila sina Matiju. Kada je on zbog ubistva završio u zatvoru, Elena je svedočila u njegovu korist, ali ljubav nije opstala.

Nedugo zatim upoznala je Jugoslava Karića, sa kojim je imala najlepši brak i najdužu emotivnu priču. Sedam godina mlađi Jugoslav, bio je opčinjen Elenom i uprkos negodovanju porodice Karić, 2005. godine odveo ju je pred oltar. Sin Simon došao je kao kruna ljubavi.

Bogoljub Karić svojevremeno je pričao da će braća Karić morati da „ukrote svoje supruge“.

„Znate šta, Karići su brojna familija i svaki naš član mora da se pridržava pravila! Sve naše žene se lepo slažu, ali Bojan i Jugoslav, koje smo školovali u inostranstvu, još nisu shvatili da moraju da poštuju tradicionalne porodične standarde. Oni i njihove izabranice nisu imali iskustvo zadružnog života, pa su malo razmaženi, ali svoje žene moraće da ukrote i to zna se kako. U krevetu, alatkama koje im prezime daje! Ako nisu moćni u krevetu, biće izopšteni iz familije.“

Elena se, međutim, razvela i od Jugoslava.

BONUS VIDEO: Top 5 odvala voditeljki

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar