Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/E-Stock/Miloš Rafailović/E-Stock/Časlav Vukojičić

Prvi septembar samo što nije, a poznate mame za Novu otkrivaju kako teku pripreme, te da li su deca spremna za početak nove školske godine.

Pevačica Vesna Đogani od ove školske godine ima i osnovca i srednjoškolca, a kako kaže, podelila je obaveze sa suprugom Đoletom.

PROČITAJTE JOŠ

„Starije dete ove godine kreće u prvi razred gimnazije. Upisali smo ga u Savremenu i pripreme teku tako što ćemo sačekati kad krene u školu da nam kažu koji su mu udžbenici potrebni, sveske i ostale stvari. Ono što sam uradila kad smo se vratili s mora je da sam raščistila dečiju sobu uzduž i popreko. Ostavila sam prazan prostor za Adrijana i njegove udžbenike, a za Lauru sam sve isto pospremila i treba da dobijemo za nju besplatne udžbenike“, priča pevačica za Novu, te dodaje da ju je ipak zbunila procedura oko dobijanja besplatnih udžbenika.

„Međutim, ono što mene sada zbunjuje je poruka koju smo dobili iz Ministarstva, a to je da mi kao roditelji treba da se prijavimo negde, pa će onda oni nama to da proslede, pa će iznos novca koji treba da se plati za knjige da refundiraju. To je malo „zaguljeno“, klasična birokratija. Ne znam zašto toliko komplikuju. Tokom leta smo povremeno vežbali malo srpski, malo matematiku. Zadavala sam Lauri neke zadatke, čisto da ne zaboravi gradivo. Malo je čitala i lektiru preko letnjeg raspusta. Nisam je forsirala – po pola sata dnevno, čisto da se obnovi. Moram da priznam da imam mnogo manju tremu i nervozu ove školske godine. Raspodelili smo se – Đole će da preuzme odgovornost oko starijeg deteta, ja ću oko mlađeg. Neću da budem preambiciozna mama i neću da ih forsiram“, priča Vesna za Novu.

Đole Đogani i Vesna Đogani
Đole Đogani i Vesna Đogani. Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pevačica Goca Tržan ističe da je njena ćerka dovoljno odrasla da se sada već sama priprema za školu, ali da ona i njen suprug Raša svakako učestvuju.

„Kao i svake godine, slede pripreme za školu i svi učestvujemo u tome. Lena je sada dovoljno velika da može sve sama, ali ja sam uvek tu da pripomognem i vodim evidenciju o finansijama i ostalim stvarima. Navikli smo da učestvujemo zajedno.“

Goca Tržan Foto: Vedran Ševčuk i Indir Merdanović/Promo

Zvezda Granda Nikolina Kovač raduje se vraćanju trajanja časova od 45 minuta, jer je, kako kaže, njen sin krenuo u prvi razred usred pandemije.

„Naravno, kao i svaka mama, radujem se novom polasku u školu, prvenstveno zato što će deca imati regularno trajanje časova. Moj Nikolaj je u prvi razred krenuo za vreme korone, i kao i svim prošlogodisnjim prvačićima, bio je to jedan vid stresa, ali se jako radujem što će sve funkcionisati normalno što se škole tiče. Iskreno, najiskrenije želim svoj deci sveta srećan polazak u školu. Kao i svi Nikolajevi vršnjaci, radujemo se kupovini novih knjiga. Sve to ima svoju neku draž“, zaključuje Nikolina.

Nikolina Kovač i Saša Kapor Foto: ATA Images

Danijela Karić ističe da su njena deca skromna. Kako kaže, sve potrepštine za nastavu dobijaju u školi, te im van toga ne treba mnogo toga.

„S obzirom na to da FIlip i Monika idu u privatnu školu, tamo dobijaju sve što im je neophodno za nastavu – od udžbenika do unfirmi koje svi nose dok su na nastavi. Oni su inače jako skromna deca, tako da po pitanju škole mi nemamo specijalne pripreme. Sve što nam treba, imaju u školi i ne traže nikad puno van toga. Uglavnom mi sami volimo da ih iznenadimo. Jedino za šta ponekad iskađu neku posebnu želju je vezano za sportove kojima su veoma predani – Filip u fudbalu, za FK Čukarički, a Monika u plesu za plesnu školu ‘Dare to dance'“, ispričala je za Novu pevačica Danijela Karić.

Foto: E-Stock/Strahinja Kostić

Bonus video

Nataša Bekvalac primila treću dozu vakcine protiv koronavirusa

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)