Foto:Vladislav Mitić, Screenshot/Instagram/editaaradinovic

Od Aleksandre i Kristine Kovač, pa sve do Edite i Indi Aradinović, poznate sestre u Srbiji pokazale su da samo zato što ste u krvnom srodstvu, ne znači i da niste rivalke na javnoj sceni.

Danima nakon smrti njihovog oca, Kornelija Kovača, Kristina i Aleksandra Kovač bile su tema brojnih medija nakon što je kantautorka koja mesecima unazad svoju sreću traži van granica Srbije, pohvalila projekat sestre sa kojom godinama ne priča.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je poznata informacija da Kristina i Aleksandra ne govore godinama unazad, a takođe i da Kristina ne razgovara ni sa ostatkom porodice, gotovo niko ne zna odakle je sve počelo i zašto sestre nisu u dobrim odnosima.

Zato je mnoge začudilo to što je Kristina pre nekoliko dana javno pohvalila novi sestrin projekat – muziku koju je radila za film domaće produkcije. pak, nakon spekulacija da će se pomiriti, Kristina se oglasila i javno rekla da do pomirenja nije došlo.

Ali, od kada datira svađa sestara? Kako je „Blic“ ranije pisao, krajem 2014. godine, kantautorka je objavila pismo na društvenim mrežama koje se ticalo Aleksandre i njenog partera Romana Goršeka, zbog kojeg se ostatak porodice naljutio na nju, jer nisu želeli da tajne izlaze u javnost. Ona je u njemu navela da ju je Roman javno napao, a da njena sestra nije stala uz nju.

„To što je izrečeno od strane partnera moje rođene sestre bilo je skandalozno i neprijatno za čitanje. Prvi put me je javno pljuvao kada je Nina pevala pesmu ‘Čaroban’ na takmičenju za našeg predstavnika na Evrosongu, a pevala je i Aleksandra svoju numeru ‘Idemo dalje’. Neću ulaziti u sitne detalje, ali oni koji me znaju svesni su tuge i problema koji su već godinama vezani za moj odnos sa nekada najbližom sestrom na svetu“, rekla je ona.

„Koga i kakvog voli, to je njena stvar. Šta će sve za njega da učini, takođe. Ali činjenica da njen životni partner javno pljuje i maže g**nima njenu rođenu sestru spada u njen odnos prema meni“, dodala je ona.

Foto: Zoran Lončarević

Kristina je tvrdila da je svađa izbila oko hora Hardkorus, kad ju je Goršek napao, a starija sestra je nije odbranila. Ipak, kantautorka se nije zaustavila na tome, već je iznela još detalja.

„Ja znam da joj se ne sviđam. Ne sviđa joj se što sam rodila dete i zapustila talenat i karijeru. Prvo joj se nije svidelo što sam se udala, a onda što sam se razvela. Što sam se ugojila… Moje dete otkako se rodilo, pet godina skoro da nije imalo tetku, pa je onda šest meseci imalo, pa je, koliko vidim, poslednjih dana skoro nema“, napisala je ona.

„Oni koji me dobro poznaju su vrlo svesni tuge s kojom proživljavam sve probleme koje već godinama ima moj odnos sa Aleksandrom, nekada davno, najbližom sestrom i osobom na svetu“, dodala je ona.

Aleksandra se takođe oglasila nakon toga.

„Moja sestra Kristina i ja smo našu poslovnu saradnju prekinule davne 1998. godine, nakon izdavanja dva K2 albuma u Srbiji, kojom smo postavile nove muzičke standarde u ovoj zemlji. Posle toga naši putevi se razilaze, kako poslovno, tako i privatno. Tokom godina smo se razvijale kao pojedinci koji imaju potpuno različita interesovanja, nazore i ambicije, i retko smo bile u kontaktu, baš iz tih razloga. Moja sestra Kristina vodi svoj život, odrasla je osoba, odgovorna za svoje akcije i reči. Volim je i uvek ću je voleti, ali nas dve odavno ne razmišljamo, živimo i komuniciramo na isti način, i molim medije da to od sada pa nadalje uvaže“, ispričala je ona.

Aleksandra Kovač Foto:Privatna arhiva

Njih dve nisu jedine poznate sestre koje su se sukobile.

Već godinama unazad spekuliše se o narušenom odnosu dveju rođenih sestara, Indire i Edite Aradinović. Iako je Edita nedavno demantovala da je u svađi sa starijom sestrom, u avgustu ove godine su se pojavili navodi da je blokirala Indi na društvenim mrežama. Inače nije poznat tačan razlog nove svađe, ali se šuška da je kriva Indi koja je nedavno dvosmisleno komentarisala Editinu trudnoću i rekla da bi Edita trebalo da potvrdi da je u drugom stanju.

Inače, u gostovanju u emisiji Ami Dži šou iz jula ove godine, Edita je govorila o odnosu sa sestrom, ističući da on nije idealan.

„Ja bih najviše na svetu volela da smo nas dve nerazdvojne i bliske, ali to prosto nije moguće jer smo potpuno različite, imamo potpuno suprotne poglede na svet i to je prosto tako, j*biga, ne može sve da bude idealno“, rekla je Edita u emisiji, a onda je nakon nekoliko dana, kako prenosi „Skandal“, blokirala sestru na Instagramu.

Edita Aradinović na koncertu Marije Šerifović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Da sve nije idealno ni u Holivudu, svedoči svađa Kajli i Dani Minog.

Dani Minog je u jednom od nedavnih intervjua podelila kako su se ona i sestra Kajli Minog stalno „svađale“ kao deca i kako se njihov odnos menjao tokom godina.

„Moram da kažem da sam se tukla sa svojom sestrom. Morali smo da delimo sobu. I vrlo se jasno sećamo da je bila traka koja je išla niz sredinu sobe. To je bila njena, a ovo moja strana“, ispričala je ona.

„I nikada nismo uzimale ili pozajmljivale nešto jedna od druge strane. Bilo je mnogo pregovora. I osećam da je kada se svađate sa svojom braćom i sestrama, to važan deo odrastanja i učenja o sebi i načinu komuniciranja. Počećete da znate koje su to stvari koje radite ili govorite koje druge ljute, raduju ili rastužuju“, ispričala je ona.

Njihov odnos, iako tada klinački, postajao je samo gori kako su obe postale poznate.

„Kada smo tek krenule, mediji su nas gurali jednu protiv druge. Znam da su medijski natpisi bili takvi da je ona popularna, vitka i seksi, a da sam ja debela i nikakva“, izjavila je Dani.

„To me je mnogo ljutilo, godinama. Ona je uvek bila popularnija, pogotovo u Americi i u Evropi, ja sam nekako ostajala priznata samo u Australiji“, izjavila je ona.

Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

BONUS VIDEO: Zašto se sestre odriču nasledstva u korist braće

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar