Kristina i Aleksandra Kovač Foto: Antonio Ahel/ATAImages

"Hajde, sestro, monstrume, vodim te na piće, naoštri sad zubiće i ne gledaj mladiće jer razlog za slavlje smo samo ja i ti", pevale su Aleksandra i Kristina Kovač u numeri "Sestre", dok su još uvek bile u popularnoj grupi K2. Od tada je prošlo više od 20 godina, a njihov odnos je, barem na osnovu poslednjih komentara - nikad gori.

Ćerke nedavno preminulog kompozitora Kornelija Kovača u mladosti su odlično sarađivale kao dvojac K2. Ova grupa je bila jako uspešna, a hitovi poput „Džanglmanija“, „Ajmo u život“ i „Biću tvoja devojka“ vinuli su ih u zvezde. Ipak, sva priznanja nisu bila dovoljna da se njihov odnos ne poljulja.

PROČITAJTE JOŠ

Ovih dana su u žiži javnosti zbog sahrane njihovog oca Kornelija Kovača, tokom koje je bilo očigledno da još uvek nisu uspele da nađu zajednički jezik.

Kako je tačno počeo sukob sestara Kovač kojem se u ovom trenutku ne vidi kraj?

Krajem 2014. godine Kristina je objavila pismo na društvenim mrežama koje se ticalo Aleksandre i njenog partera Romana Goršeka, zbog kojeg se ostatak porodice naljutio na nju, jer nisu želeli da tajne izlaze u javnost. Ona je u pismu navela da ju je Roman javno napao, a da njena sestra nije stala uz nju.

„To što je izrečeno od strane partnera moje rođene sestre bilo je skandalozno i neprijatno za čitanje. Prvi put me je javno pljuvao kada je Nina pevala pesmu ‘Čaroban’ na takmičenju za našeg predstavnika na Evrosongu, a pevala je i Aleksandra svoju numeru ‘Idemo dalje’. Neću ulaziti u sitne detalje, ali oni koji me znaju svesni su tuge i problema koji su već godinama vezani za moj odnos sa nekada najbližom sestrom na svetu“, napisala je Kristina i nastavila:

„Koga i kakvog voli, to je njena stvar. Šta će sve za njega da učini, takođe. Ali činjenica da njen životni partner javno pljuje i maže g**nima njenu rođenu sestru spada u njen odnos prema meni“, istakla je Kristina, objasnivši da je svađa izbila oko hora Hardkorus, kad ju je Goršek napao, a starija sestra je nije odbranila. Ipak, kantautorka se nije zaustavila na tome, već je iznela još tajni:

„Ja znam da joj se ne sviđam. Ne sviđa joj se što sam rodila dete i zapustila talenat i karijeru. Prvo joj se nije svidelo što sam se udala, a onda što sam se razvela. Što sam se ugojila… Moje dete otkako se rodilo, pet godina skoro da nije imalo tetku, pa je onda šest meseci imalo, pa je, koliko vidim, poslednjih dana skoro nema…“, napisala je Kristina tada.

Ipak, ona je dodala da je čitava situacija za nju veoma teška:

„Oni koji me dobro poznaju su vrlo svesni tuge s kojom proživljavam sve probleme koje već godinama ima moj odnos sa Aleksandrom, nekada davno, najbližom sestrom i osobom na svetu“, napisala je Kristina i zaključila:

„Ja sam najbližu sestru izgubila pre 20 godina. Aleksandra je mene izgubila danas.“

Aleksandra Kovač Foto: E-Stock_aleksandar_nalbantjan

Nakon pisma koje je izašlo, kasnije se oglasila i Aleksandra Kovač:

„Moja sestra Kristina i ja smo našu poslovnu saradnju prekinule davne 1998. godine, nakon izdavanja dva K2 albuma u Srbiji, kojom smo postavile nove muzičke standarde u ovoj zemlji. Posle toga naši putevi se razilaze, kako poslovno, tako i privatno. Tokom godina smo se razvijale kao pojedinci koji imaju potpuno različita interesovanja, nazore i ambicije, i retko smo bile u kontaktu, baš iz tih razloga. Moja sestra Kristina vodi svoj život, odrasla je osoba, odgovorna za svoje akcije i reči. Volim je i uvek ću je voleti, ali nas dve odavno ne razmišljamo, živimo i komuniciramo na isti način, i molim medije da to od sada pa nadalje uvaže“, poručila je tada Aleksandra.

Iako Kristina nije bila u najboljim odnosima sa porodicom vremenom je njen odnos sa ocem Kornelijem počeo da se poboljašava. Kada su se zajedno pojavili u jednom restoranu, a potom i na koncertu Stinga, bilo je jasno da su se pomirili.

Ipak, čini se da za sada, od pomirenja sa sestrom nema ništa. Naime, nakon sahrane Kornelija, Kristina se oglasila na Instagramu i napisala dvosmislenu poruku.

Protekli dani bili su maglovit, zamršeni splet groznih osećanja i osećaja – tuge, očaja, žala, stresa, frustracije, nepravde, i na kraju, povezivanja činjenica u vrlo jasnu pretpostavku onoga što me čeka, što mi se sprema. Sve je jasno, kristalno. Ono čemu ću se ja posvetiti je tugovanje za tatom, jer u tome sam jako dobra – tuge se nikada nisam plašila i od nje nikada nisam bežala, a ona će mi pružiti trenutke provedene sa njim u duši, u sećanju, potrebno mi je to sad. Posvetiću se i tome da svoj život usmerim na pravu stranu, ka muzici i stvaranju, koliko god mi to moja stvarnost dozvoli, tako da dostojno nastavim njega i njegovu umetnost… Posvetiću se i izvođenju njegove jedine, talentovane unuke na pravi put, uz mnogo ljubavi i podrške, na nju je bio izuzetno ponosan. Ono što sigurno neću raditi je patiti i kukati nad prestrašnim, nedostojnim stvarima za koje su ljudi sposobni, za koje slutim da su već neko vreme bile u pogonu, a tek dolaze. Ne, sa njima ću prosto, kao svaka jaka žena i borac, morati da se borim. Srčano, snažno i do kraja. Jer ja sam ćerka svoje mame i ćerka svoga tate. I te kako“, napisala je ona i potom lajkovala komentare u kojima se u negativnom kontekstu pominje Aleksandra.

„Pitam se kako je moguće da te Aleksandra i u ovakvoj situaciji nije udostojila ničega osim poruke prezira, kao da ne postojiš nema te u njenim iskazima, ko da nema empatiju… Mnogo mi je žao što bilo ko prolazi kroz tako nešto. Saučešće i podrška“, piše u jednom od komentara koji je pevačica lajkovala i time još jednom potvrdila da nije zakopala ratne sekire sa rođenom sestrom.

BONUS VIDEO: Sahrana Kornelija Kovača na Novom groblju

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.