Bolji život serija Foto:printscreen/RTS

"Bolji život" jedna je od najpopularnijih i najgledanijih serija koje su ikada snimljene na našim prostorima, a glumačka ekipa koja je bila deo ovog projekta maestralno je uradila svoj posao, te su zajedno stvorili kultnu seriju koja je opisala duh jednog vremena i koja se i danas gleda.

Pevačica Lepa Brena, Vera Čukić, Dara Džokić, pokojni Žarko Laušević i Ena Begović odbili su da budu deo čuvene serije „Bolji život“, a velike uloge prepustili su kolegama i koleginicama jer su imali druge prjekte koji su im tada bili prioritet.

PROČITAJTE JOŠ:

Scenarista „Boljeg života“, Siniša Pavić, otkrio je jednom prilikom da je uloga Emilije Popadić bila namenjena Veri Čukić, ženi Gordana Mihića koja je iz svojih razloga odustala, te se na njenom mestu našla Ceca Bojković, koja je dočarala jednu od glavnih uloga.

Vera Čukić Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Sa druge strane, oko uloge Dragiše Popadića Gige nije bilo dileme, te je scenarista odmah znao da će njega igrati Marko Nikolić, ali je uloga njegovog sina, advokata Aleksandra Popadića pisana za Žarka Lauševića.

Žarko Laušević Foto:Vesna Lalić

Laušević je svojim godinama najviše odgovarao liku advokata i najstarijeg sina u porodici, ali su se termini snimanja poklapali sa njegovim obavezama, te nije mogao da prihvati da pored drugih, radi i na ovom projektu. Uloga je pripala Borisu Komneniću u kratko vremenskom roku, koliko su imali da pronađu drugog glumca, i ispostavilo se da je upravo ova uloga obeležila njegovu karijeru.

Boris Komnenić Foto:E-Stock

Mlađu sestru Aleksandra Popadića, Violetu Viki Popadić, trebalo je da igra pokojna Ena Begović. Međutim, glumica je u tom periodu više bila okrenuta pozorištu, pa je odbila ulogu u seriji. Umesto nje, kao Viki se proslavila Lidija Vukićević.

Ena Begović
Ena Begović Foto: Printscreen/YouTube/Balkan Ekspres

„Ta uloga mi je obeležila karijeru. Fino sam i zarađivala, pa sam od honorara iz serije napravila kuću na Dunavu. Čula sam da je ta uloga pisana za Enu Begović, ali teško mi je da poverujem da je jedna hrvatska glumica mogla da odigra devojku iz prave srpske porodice“, rekla je Lidija, prenosi „Blic“.

Foto: E-Stock/Caslav Vukojicic

Njena koleginica Dara Džokić tek nedavno je otkrila da je ona bila planirana za ulogu Branke Pavlović, supruge Saše Popadića.

Dara Džokić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Niko ne zna da sam odbila ulogu Branke Pavlović u ‘Boljem životu’. Kada je počela da se snima ta serija, ja sam imala dosta obaveza u pozorištu. Uopšte nisam bila svesna koliko će ‘Bolji život’ postati gledan, ali se ipak ne kajem što sam propustila ulogu u toj seriji“, ispričala je Dara, koju je u seriji zamenila Ljilja Blagojević.

Lepa Brena Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Uloga fatalne pevačice Nine Andrejević prvo je bila ponuđena Lepoj Breni. Folk zvezda je pre toga snimila filmove „Hajde da se volimo“ i „Tesnu kožu“ i zato je odbila još jednu sličnu rolu u „Boljem životu“.

Foto: Zoran Lončarević

Umesto Brene ovaj lik je tumačila jedna od najlepših glumica koja se bavila i pevanjem, Snežana Savić, kojoj je pristajala uloga fatalne zavodnice.

BONUS VIDEO: Dragan Mićanović o seriji „Sablja“: Teška mi je tema koju obrađujem, ali dobra serija je urađena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare