Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Bertrand-Hillion Marie-Paola / Abaca Press / Profimedia, Ivan Dinić/Nova S

Srpske javne ličnosti vlasnici su jahti i brodova vrednih od 10.000 do čak 400 miliona evra.

Pevačica Lepa Brena i njen suprug Boba Živojinović gotovo celo leto krstare Jadranom. Njihov brod je dužine 17.5 metara i širine oko pet metara. Cena jahte sa osnovnom opremom iznosila je oko 25.000 evra, a uz dodatnu opremu može da košta i do 100.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlado Georgiev kupio je kruzer „rinker 300KS“, koji je platio oko 100.000 evra. Jahta je opremljena dnevnim boravkom, spavaćom sobom za šestoro, kuhinjom i kupatilom, a dugačka je oko 6,5 metara.

Saša Popović godinama je posedovao jahtu, koju je kasnije prodao. Mediji su ranije pisali da je Popovića plovilo koštalo oko milion evra. Njegova jahta je bila usidrena u Opatiji, gde on inače ima kuću.

Foto: TIZIANA FABI / AFP / Profimedia

Goran Bregović takođe poseduje brodić koji koristi samo kad leti odlazi u Perast, gde ima dve kuće.

Pevač Milan Topalović Topalko poseduje barku koja je usidrena na obali Dunava u Višnjičkoj banji, a u njoj je najviše vremena provodio tokom karantina i pandemije koronavirusa.

„Brod mi je bila najveća strast i odavno mi je želja da, jednog dana kada budem mogao i skupio novac, kupim sebi neko plovilo. Ovo je moje prvo plovilo. Svi mi drugari i kolege kažu – Pa dobro, imaš brod, ali čovek kad kupi tek svoj treći brod, to je onda to. Međutim, ja se ne slažem s tim. Ne mogu uopšte da zamislim da ovo nije moj brod ili da ga prodam. Našao sam ga u oglasima i bio je oko 40-50.000 evra. Napravio ga je i prodavao Miša iz Obrenovca. Pozvao sam ga, došao, ušao, seo s njim i nisam se više odvojio od plova“, rekao je Topalko svojevremeno za Nova.rs.

Košarkaš Marko Jarić posedovao je „zeelander 44“, čija je dužina 13,5 metara, a pre nekoliko godina je vredeo oko 90.000 evra.

Marko Jarić kuća Beograd
Foto: Screenshot Instagram marko_jaric10

O luksuznom životu nekadašnje članice grupe „Models“ Sandre Meljničenko i njenog supruga Andreja Meljničenka se često govori, a veliku pažnju privukla je skupocena jahta koju su kupili 2017. godine i koja je koštala 400 miliona dolara i važi za jedno od najskupljih plovila.

Andrej i Aleksandra Meljničenko Foto: BUDJUBASIC/CROPIX / Sipa Press / Profimedia

Jahta koju ovaj par poseduje duga je 143 metara, krase ga tri neobična jarbola visine po 91 metar, što ih čini višim od najveće sat kule Big Ben.

Pevačica Sandra Afrika dugo je posedovala brod, a onda je odlučila da isti zameni jahtom.

Sandra Afrika Foto: Instagram/sandraafrika

Budući da leto voli da provodi na moru, odlučila je da ne štedi i da sebi obezbedi jahtu, a kako su domaćim medijima rekli izvori bliski Sandri, za ovo plovilo izdvojila je oko pola miliona evra.

Pevačica redovno pozira na svojoj novoj jahti i pokazuje u kakvom luksuzu uživa.

BONUS VIDEO: Jahta Romana Abramoviča uplovila u Tivat

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar