Foto: printscreen/Nova.rs

Pevač je pre sedam godina istinski mir i sreću pronašao u prirodi i veri.

Nikola Rokvić istakao je da želi svojoj deci da ukaže na vezu između čoveka i prirode, ali isto tako namera da i javnosti skrene pažnju na bitne stvari.

PROČITAJTE JOŠ:

„Oduvek sam tragao, još od malih nogu, za nekom istinom, potpunim stanjem sa svetom koji me okružuje. Godinama sam se kroz razne metode povezivao sa prirodom i pre skoro sedam godina sam u potpunosti spoznao našu veru i krenuo tim putem. To mi je dalo još veću otvorenost i shvatanje koliko je bitno biti u skladu sa prirodom. Božja tvorevina je bitna za nas da normalno funkcionišemo i budemo zdravi. Mnogo volim drveće, šumu, sigurno ću zasaditi drvo i za bože zdravlja, dete koje dolazi. To sam od oca nasledio koji je u našem bloku dosta drveća i biljaka zasadio“, ispričao je Nikola.

Nikola Rokvić Foto: E-Stock/Časlav Vukojčić

„Mnogo se brzo živi i toliko je mnogo informacija koje su totalno nebitne i nevažne za nas, zatrpavaju nas i usporavaju. Jednostavno, mislim da svako ko ode u neku netaknutu prirodu, šumu, može da oseti blagodeti koje nam priroda pruža i koliko će se bolje osećati, koliko će biti raspoloženiji. Teško vreme nam ne dopušta da često imamo vremena za sebe i prirodu. Ako smo dovoljno svesni koliko je to bitno, treba da budemo uporni i da nikada ne odustajemo, da vodimo računa o našem prirodnom staništu, telu, duhu, umu jer ne vredi samo brinuti o fizičkom, mora postojati sklad uma i tela“, objasnio je Rokvić, i dodao:

„Jako je bitno da se podigne svest i da shvatimo šta je priroda, drveće i koliko nam daje kiseonika, i čiste naš vazduh, u danima velikih vrućina koliko je svežije biti ispod drveta. Trudim se na sve načine da vodim računa.“

Nikola je sa svojom suprugom Bojanom Barović, preneo ljubav prema prirodi na decu.

„Bojana je stari prirodnjak i njen otac je jako povezan sa prirodom, ima plac na Fruškoj gori, bavi se i pčelama, svi smo vezani za prirodu. Naravno da deci od malena usađujemo koliko je bitno da se vodi računa o sredini, da se ne baca ništa na ulicu. Oni već primećuju kada neko nešto loše uradi, pa mi kažu: ‘E tata, ovo ne valja što je ovaj čika uradio‘. Bitno je od malih nogu postaviti jednu osnovu koja će posle da se gradi“,  rekao je pevač za „Blic“.

Rokvić je istakao da ga u svemu, pa i u radu pokreće i inspiriše ljubav prema porodici i prijateljima.

Koliko Nikola voli biljke i prirodu govori i priča o njegovom putovanju u Nazaret:

„Kada sam bio u Svetoj zemlji u Jerusalimu, pa smo posle toga išli u Nazaret i na mestu gde je bila kuća Pravednog Josifa i Marije Djeve, gde je Isus Hristos živeo, nalazi se katolička crkva i ispred nje je jako lep žbun, sav u cvetovima… Uzeo sam pelcer i doneo ga ovde i neverovatno koliko je brzo počelo da raste. Volim da iz raznih krajeva donesem neku biljku i da zasadim ovde kod nas. Iz pustinje Džošua tri u Americi doneo sam njihov kaktus, pokušali smo da ga zasadimo, ali nije uspelo, verovatno nismo na pravi način i u pravo vreme. Imamo još semenja, planiramo uskoro opet da probamo.“

BONUS VIDEO: Nikola Rokvić: „Survivor“ mi je i dalje želja

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)