Mnogo htele, mnogo započele: Zašto Hurricane nisu napravile svetsku karijeru

Showbiz 09. maj. 202208:4310 komentara
Podeli:
Hurricane, Harikejn, nastup, promocija
Ksenija Knežević, Sanja Vučić i Ivana Nikolić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

O raspadu grupe Hurricane govorilo se već duže vreme, a pre nekoliko dana je ta vest potvrđena i zvaničnim saopštenjem. Nakon petogodišnje uspešne saradnje, koja je ove godine dostigla vrhunac, devojke su odlučile da se raziđu.

Naime, članicama grupe Hurricane – Sanji Vučić, Ivani Nikolić i Kseniji Knežević u septembru mesecu ove godine ističe ugovor o poslovnoj saradnji, pa je doneta odluka da ga ne produžavaju.

PROČITAJTE JOŠ:

Pokušaj inostrane karijere

Grupa je osnovana 2017. godine, sa planom da snimaju na engleskom za inostrano tržište. Spotove su snimale na Karibima, gde su i nastupale.

Međutim, njihove pesme na engleskom malo ko u Srbiji zna, a prva koju su snimile nosi naziv "Irma, Maria" i predstavlja poziv na pomoć delovima Kariba koje su pogodili cikloni Irma i Marija.

Objavile su još sedam singlova na engleskom i nekoliko prerada pesama stranih izvođača.

Ogroman uspeh

U našoj zemlji su za kratko vreme pridobile ogromnu popularnost, nakon objavljivanja pesme "Favorito", koja na Jutjubu broji čak 89 miliona pregleda. Ovaj hit je izbačen 2019. godine i još uvek je veoma popularan.

Nakon ove numere Sanja, Ivana i Ksenija nizale hit za hitom i uspeh za uspehom.

Samo dva meseca kasnije, u novembru 2019. godine izbacile su pesmu "Avantura", koja je takođe postala hit, a tu, za njih neverovatno uspešnu godinu, završile su objavljivanjem numere "Brzi prsti".

Naredne godine izabrane su da predstavljaju Srbiju na Evroviziji u Roterdamu. Međutim, zbog pandemije koronavirusa takmičenje nije održano, te je odloženo za narednu godinu. Krajem marta, objavile su novi singl na engleskom, "Roll the dice", posvećen medicinskim radnicima i preminulima od virusa korona.

Iako te godine nisu otputovale u Roterdam, objavile su nekoliko pesama, a saradnja sa MC Stojanom i numera "Tuturutu" postigla je veliki uspeh u brojnim evropskim državama.

Na Evroviziji 2021. godine predstavljale su Srbiju sa numerom "Loco, loco", prošle u finale takmičenja i zauzele 15. mesto od ukuno 39 država koje su učestvovale.

Iako im prvobitan plan da naprave inostranu karijeru i snimaju pesme ne engleskom jeziku nije najbolje prošao, Sanja, Ivana i Ksenija su u našoj zemlji ostvarile veliki uspeh. Ipak, odlučile su da se rastanu i da svaka od njih krene svojim putem. Najavile su zajedničku oproštajnu turneju, kao i nekoliko novih pesama, koje bi trebalo da izađu u narednom periodu. U saopštenju su navele da je do razlaza došlo sporazumnim putem, iako se spekulisalo da devojke nisu dobro zarađivale, kao i da se međusobno nisu slagale.

BONUS VIDEO: Hurricane: Niko nije očekivao baladu od nas, priželjkivale smo je

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar