Vladimir Stojković i Bojana Rajić Foto: E-Stock/Dušan Milenković/E-Stock

Nekada je bila u centru nekoliko skandala, a danas vodi miran porodični život.

Manekenku Bojanu Rajić domaća javnost je upoznala 2007. godine kada je došla u Beograd i započela karijeru. Modelingom se bavila pet godina, a onda je odlučila da počne da dizajnira odeću, a najviše pažnje na sebe je skrenula udajom za golmana Vladimira Stojkovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Brak sa Vladimirom Stojkovićem i buran razvod od njega

Njih dvoje venčali su se 2009. godine, a dve godine kasnije dobili su sina Lava. Ipak, bračna idila nije dugo potrajala i par se razišao nakon pet godina zajedničkog života.

Razvod je bio veoma buran, te su njihove međusobne optužbe mesecima bile glavna tema svih medija. Bojana je tvrdila da je Vladimir nju prevario, dok je on suprugu optuživao da je imala aferu sa njihovim porodičnim prijateljem Branislavom Đurđevićem.

Ona je te navode demantovala, a da im je brak na „klimavim nogama“ bilo je jasno još kada je manekenka prijavila golmana za nasilje u porodici.

Navodno je Stojković upao u stan u kom je Bojana bila sa majkom, drugaricom i sinom i nasrnuo na nju, nakon čega je završila u Urgentnom centru. Pregledom je ustanovljeno da je prošla sa lakim povredama, te je odmah puštena kući.

Kako je Vladimiru ovo bila prva prijava za porodično nasilje, policajci su mu izrekli samo opomenu, a Bojana se spakovala i sa majkom i sinom napustila stan. Nakon svega je, kako se pisalo, podnela krivičnu prijavu protiv tadašnjeg supruga.

„Imam jedan komentar na ovo: Sve što se u mom životu trenutno dešava je ništa u odnosu na ono šta su mi mediji od života napravili. A napravili su mi pakao“, rekla je ona tada ljutito za medije.

Tada je priznala i da joj brak jeste u krizi, ali da Vladimir nije nasilnik i da je nikada nije tukao.

„Osećam se užasno, ne zbog moje bračne ‘polukrize’, već zbog medijske pompe koja se oko toga stvorila. Da me je suprug udario, to je zaista netačno. Nikada u životu me nije udario, zaista, i koliko god ja bila besna na njega zbog nekih drugih stvari, jednostavno ne mogu da dozvolim da od njega prave ludaka, stvarno. To je nedopustivo“, tvrdila je ona.

Iako su iz policije medijima potvrdili da su zaista dobili prijavu sa adrese porodice Stojković, nakon čega su tamo i otišli, manekenka nije želela da odstupi od svojih tvrdnji.

„Nisam bila u policiji, niti sam podnela bilo kakvu prijavu. Da sam imala bilo kakav problem tog tipa, nikada ne bih imala problem to i da kažem“, istakla je Bojana, a njen i Vladimirov sin je u vreme ove drame imao tek šest meseci.

Vladimir izneo šokantne tvrdnje o Bojani i nihovom braku

Kada su i zvanično saopštili da se razilaze, Bojana je rekla kako nema istine u tome da je ona varala supruga, a za krah ovog braka mnogi su krivili manekenku Dejanu Živković koja je sa golmanom uplovila u vezu. Vladimir je sve ove navode demantovao.

„Uvek sam prihvatao sve na svoja leđa. I verovatno bih istrajao u tome da nije počela da kruži priča da sam ja rasturio brak, da sam našao devojku. Niti je Dejana kriva, niti to ima veze sa istinom. Teško mi pada kad čitam po novinama da sam loš otac, što je neistina, i to me boli. Patrijarhalno sam vaspitan. Hteo sam da živim mirnim porodičnim životom, a Bojana je bila ta koja je želela da bude poznata. Otud tolika medijska pompa oko nas. Sad ne mogu da pređem preko nekih stvari, pogotovo što su toliko daleko otišle. Imam potrebu i ja nešto da kažem“, istakao je on za „Kurir“.

Tada je i javno optužio suprugu da ga je varala sa Branislavom Đurđevićem.

„Kao što je moglo da se pročita na nekim portalima, istina je da je Bojana u vezi sa Branislavom. To je razlog našeg razvoda, ali ne i jedini. Ima ih više. I ja sam kriv, grešio sam, ali kad sam saznao da je s njim više od dve godine, definitivno je puklo i odlučili smo da se razvedemo“, otkrio je on i rekao da su on i Branislav bili drugari, te da je Đurđević bio i na njegovom venčanju sa Bojanom.

Ispričao je i kada je i kako saznao za ženino neverstvo.

„Saznao sam u decembru i tad smo se razišli. Pokušali smo to da sakrijemo, ali nismo uspeli. Na kraju se pronelo da sam ja glavni krivac, a nisam. Niti sam ja ostavio familiju, ni dete, niti bilo šta od toga. Ne sviđa mi se što se navode takvi razlozi, a ne taj momak. Saznao sam preko zajedničkih prijatelja, a kasnije sam se i sam u to uverio. Posle sam od istih tih prijatelja čuo da je navodno bio problem kako ću ja reagovati na to. Njih dvoje se sve vreme pozivaju na ljude iz politike i državnog vrha, tako da ne želim da se više uplićem dublje. Rekao sam razlog, i to je to. Bojani ću uvek biti prijatelj. Uvek ću za dete dati i više nego što sud odredi. Znači, da sam loš otac – nisam. Da sam upropastio brak – nisam. To samo želim da se zna. A o mojoj bivšoj ženi i dalje – sve najbolje“, izjavio je Stojković.

Tada je otvoreno govorio i o svojoj vezi sa Dejanom.

Dejana Živković Foto: E-Stock/Caslav Vukojicic

„Poznajemo se dugo, ali nikad se nisam usudio da uđem u nešto s njom jer sam bio oženjen. Ona nije devojka za takvu vrstu veze, niti je to zaslužila. Niti bi ona pristala da bude sa mnom dok sam u braku. Tek kad se meni rasturio brak, počeli smo da se družimo, i to je preraslo u nešto ozbiljnije“, istakao je Vladimir.

Skandal oko stana koji je golman ostavio bivšoj supruzi nakon razvoda

Nakon razvoda, Bojana je od bivšeg muža tražila stan na Zelenom vencu, koji su kupili dok su bili u braku. Golman je to i učinio i bivšoj ženi ostavio taj stan na doživotno korišćenje.

„Bojana je tražila ozbiljnu sumu novca da bi se iselila iz stana, i Vladimir ju je isplatio jer je želeo da se sve što pre završi budući da je njihov razvod bio zanimljiva tema za medije. Nije želeo da ga ponovo etiketiraju kao lošeg oca i bivšeg muža. Šuška se da je Bojani isplatio sumu od 80.000 evra samo da napusti stan od 120 kvadrata“, rekao je tada za medije izvor blizak bivšem paru.

Nakon svega je Vladimir ostavio Bojani stan, ali je onda opet došlo do problema. Naime, u međuvremenu se Bojana udala za Branislava Đurđevića, za kog je Stojković i tvrdio da je imao aferu sa njegovom suprugom, ali je ona rekla da to nije istina. Manekenka je ostala u drugom stanju sa Đurđevićem, a onda su isplivali novi detalji o svemu.

„Bojana je, čim joj je Vladimir prepisao stan, promenila brave kako bi se osigurala što je njega dodatno iznerviralo. nakon što se drugi put udala i rodila dete, ikao joj je prijao život u centru grada, njen sadašnji suprug nije hteo ni da čuje da živi u stanu bivšeg muža. Ona se zajedno sa sinom Lavom preselila u njegovu kuću u Diplomatskom naselju“, dodao je tada izvor za domaće medije.

Stojković u opširnom pismu „opleo“ po bivšoj ženi

Nakon ovoga se i sam Vladimir oglasio na društvenim mrežama, opširnim pismom u kom je „osuo paljbu“ po bivšoj supruzi.

„Želeo bih da obavestim sve one koji sa mnom nisu dovoljno bliski, da sam osobi kojoj navodno ne plaćam alimentaciju od 600 evra, svojevremeno isplatio tričavih 26.000 evra unapred… Ne pristajem na ucene i perfidne pokušaje da se u javnosti predstavim kao maloumnik koji ne izdržava rođeno dete“, počeo je on na Fejsbuku.

„Razlog mog ćutanja bio je moj sin. Razlog što sam odlučio da progovorim je isti – moj sin. Zazirući od toga kakve posledice u budućnosti mogu nastati po njega, shvatio sam da će mu istina mnogo manje štete napraviti, nego život pored osobe s kojom sada živi. Osobe bez morala, bez kodeksa, bez vaspitanja, kojoj je lični interes i zadovoljavanje animalnih instikata ispred interesa, sreće i mira rođenog deteta. Isprovociran orkestriranim plasiranjem neistina, želeo bih da obavestim sve one koji sa mnom nisu dovoljno bliski, da sam osobi kojoj navodno ne plaćam alimentaciju od 600 evra, svojevremeno isplatio tričavih 26.000 evra unapred, da bi lagodno i bez stresa mogla da izdržava dete, za šta posedujem uredno potpisanu priznanicu. Ne pristajem na ucene i perfidne pokušaje da se u javnosti predstavim kao maloumnik koji ne izdržava rođeno dete“, nastavio je golman.

„Nezavisno od pomenute cifre, bez pogovora svakog meseca finansiram i vrtić, što ne spada u troškove alimentacije, a što takođe mogu da dokumentujem. Shvatam da je ona ljuta jer zadovoljiti mesečne potrebe za MDMA drogom i ekstazijem verovatno puno košta, ali za to će morati da se obrati ljudima iz svoje prošlosti, s kojima je tesno poslovno sarađivala, jer će joj oni dati po nabavnoj ceni, zaslužila je. Isto tako nisam ni patološki ljubomorni kreten jer zahtevam da mi se ne obijaju brave na stanovima. Iako sam pristao da joj dam stan na doživotno korišćenje, nismo precizirali o kojoj se nekretnini radi. Plan je bio da dobije pristojan funkcionalan stan, kakav zadovoljava potrebe i mnogo veće porodice, a da od rentiranja spornog, u koji je provalila, dete dobija alimentaciju. Međutim, van dogovora i mog odobrenja, osoba se poslužila uličarskom metodom, njenom mentalnom sklopu vrlo bliskom, i obila bravu. O istom postupku me je obavestila SMS porukom. Ali šta uopšte očekivati od nekoga ko je mladost proveo igrajući oko šipke u ciriškim lokalima s diskretnom uslugom po sobama“, napisao je Vladimir.

„Nažalost, ovaj podatak je do mene došao tek kada sam odlučio da s osobom ne želim da nastavim život. Voleo bih da je bilo ranije. Isto bih voleo da su i svi ti muškarci koji su mi posle šapatom govorili o njenom promiskuitetnom ponašanju tokom braka bili malo agilniji, otvorili mi oči i prekinuli mi agoniju u samom povoju. Ovako, ostaje samo da žalim i strepim za dobrobit svog deteta, koje bezbrižnost detinjstva provodi kao talac gramzive i nezajažljive majke, spremne na sve, da sebi, bez ikakvog rada, osigura život pijane milionerke. Na stranu njena neumitna seksualna glad, sporan je deo oko toga što sebe tendenciozno želi da predstavi kao požrtvovanu majku, što niti je bila, niti će ikad biti. Osim ako se požrtvovanost ne meri time da svaki dan odvoji pet minuta i načini selfi s detetom koji plasira po društvenim mrežama. Dakle, reč je o osobi koja nikad nije uspela da ustane dovoljno rano da dete odvede u obdanište, a retko se dešava da i u bunovna ode po njega. No, bolje i da to ne radi, jer kako čujem, opet bez vozačke dozvole krstari gradom uprkos problemima s policijom. Garda bebisiterki brine o detetu, a tokom braka, neke je i u tajnosti držala zaposlenim, jer je za svakog normalnog angažman od tri žene za jedno dete mnogo, pa i za mene. Posebno što majka, osim šopinga i provoda, nije imala neke bitnije obaveze“, tvrdio je on dalje.

„Ipak, na kraju dana, sve se svodi na to da uprkos svojoj očajnoj reputaciji, činjenicama i dokazima, osoba sedi po ćoškovima sa svojim prijateljima iz medija i smišlja jeftine i podle strategije da omalovaži mene i stvori sliku da sam ljubomorni psihopata. Koriste se najbesramnijm metodama, gde se u javnim glasilima pitaju: ‘Šta će dete reći kad poraste’, a ja se pitam zašto taj dušebrižnik, kad toliko voli to dete, ne odvrati njegovu mamu od narkomanije, već zajedno s njom učestvuje u celonoćnim orgijanjima. Ćutanje je potvrđivanje, a ja svakako nisam zaslužio da u javnosti budem demonizovan samo zbog toga što u samom startu nisam prozreo Samantu. Trebalo mi je nešto više od dve godine, ali ja sam svoje greške platio. Pošteno i s kamatom. Sad može da naplaćuje oženjenoj gospodi s kojima ima prisne kontakte, a mene i moje prijatelje najbolje je da zaboravi. Mi smo nju odavno. Ovo je poslednja usluga koju joj činim, jer poznavajući taj mentalni sklop, ushićenje što vidi svoju fotografiju u novinama biće mnogo veće nego nezadovoljstvo sadržajem teksta”, zaključio je Stojković.

Bojanina veza sa sinom narko-bosa Dragoslava Kosmajca

Ni Bojanina veza sa Branislavom nije prošla bez turbulencija. Pre nego što su se venčali i dobili sina Vukašina koji je rođen 2015. godine, njih dvoje su raskinuli, nakon čega se pisalo da je manekenka uplovila u vezu sa 10 godina mlađim Lazarom Kosmajcem, sinom narko-bosa Dragoslava Kosmajca.

Kako je „Kurir“ pisao, njih dvoje su viđeni u Novom Sadu, na nastupu Nataše Bekvalac, gde su do jutra sedeli u separeu i provodili se.

„Bojana i Lazar su na početku veze, ali za to zna samo njihovo najbliže okruženje. Mnogi su bili iznenađeni kad su im rekli da su zajedno, jer Bojana je od njega starija čak 10 godina. Upoznali su se sasvim slučajno, preko zajedničkih prijatelja, i od tada su u kontaktu. Njihov odnos i dalje bi ostao u tajnosti da se pre dve večeri nisu pojavili na javnom mestu i da su svoju strast sakrili od prisutnih. Jedno drugom su stalno šaputali na uvo, čak su se i nekoliko puta poljubili kad su mislili da ih niko ne gleda, ali ipak su otkriveni“, rekao je izvor pomenutog medija i dodao da Rajićeva novog dečka nije upoznala sa sinom Lavom, koga je dobila u braku sa Stojkovićem.

Sin Dragoslava Kosmajca tog leta je bio uhapšen zbog incidenta s policijom u Herceg Novom i proveo je 10 dana u zatvoru Spuž u Crnoj Gori. Dragoslava je, inače, Aleksandar Vučić proglasio najvećim narko-bosom u Srbiji, a Kosmajac je preminuo od posledica koronavirusa.

Osim sa Bojanom Rajić, Lazar Kosmajac je tokom srednjoškolskih dana bio u vezi sa glumicom Mirkom Vasiljević, a kasnije se pisalo da je bio u vezi i sa pevačicom Marinom Tadić. I njegov otac povezivan je sa jednom pevačicom, Danijelom Vranić, ali je ona tvrdila da ga uopšte ne poznaje.

Bojanina veza i brak sa Branislavom Đurđevićem

Ipak, Bojana i Lazar nikada nisu potvrdili da su bili u vezi, a ona se kasnije ipak vratila Đurđeviću sa kojim je i danas u braku. Nakon svih ovih skandala, Bojana danas vodi miran porodičan život, a upisala je i Fakultet za medije i komunikacije u Beogradu. Pored toga, radi kao kolumnista i modna je urednica jednog časopisa.

Branislav Đurđević nikada se nije preterano eksponirao u javnosti, a medijima je postao interesantan upravo zbog ljubavi sa Bojanom.

Ko je Branislav Đurđević?

On je godinama bio direktor finansija Elektromreža Srbije i predsednik Skupštine KK Crvena zvezda. Studirao je u Americi na Univerzitetu Mount Ida u Bostonu. Diplomirao je 2002. godine. Vratio se u Srbiju i radio je kao asistent finansijskog direktora kompanije „US Steel Srbija“. Kasnije prelazi u  kompaniju „Koka-Kola“.

Sa Rajićevom se venčao na intimnoj ceremoniji u dvorištu luksuzne vile u kojoj žive. Iako retko govori o privatnom životu, manekenka je svojevremeno istakla koliko je srećna pored sadašnjeg supruga.

„Izvanredan je i pripada retkoj vrsti za koju sam mislila da je davno izumrla. Osvojio me je činjenicom da je muškarac u pravom smislu te reči. Zahvaljujući savršenom ophođenju, uz njega se osećam kao prava žena. Nijednog trenutka u meni nije probudio ‘harambašu'“, rekla je ona za „Hello“.

Đurđević je blizak prijatelj Andreja Vučića

Posebno je interesantno i to što je Đurđević najbolji prijatelj Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa kojim se često pojavljivao na javnim događajima.

Bojana Rajić je veoma aktivna na društvenim mrežama, te se može videti da dosta pažnje posvećuje svom izgledu, te da redovno trenira. Zanimljivo je i da je izvadila silikon iz usne jer joj je, kako je rekla, predstavljao problem. Sudeći po njenim objavama, nekadašnja manekenka danas vodi veoma luksuzan život.

Vladimir Stojković svoju sreću je pronašao kraj Valentine sa kojom je dobio dvoje dece, sina Vladana i ćerku Saru.

BONUS VIDEO: Da li bi u Srbiji mogla da bude prihvaćena manekenka sa Daunovim sindromom?