Manekenka sa Balkana promenila pol: Evo kako danas izgleda Andreja Pejić FOTO

Podeli:
Andreja Pejić Foto: Marilla Sicilia / Capital pictures / Profimedia

Manekenka Andreja Pejić, koja je rođena kao Andrej najpoznatija je naša transrodna manekenka.

Andreja je promenila pol 2014. godine. Iako nije želela da priča o detaljima i svoju privatnost je držala za sebe, ona je ipak među prvima na našim prostorima počela da ruši predrasude o transrodnim ličnostima.

PROČITAJTE JOŠ

Manekenka srpsko-hrvatskog porekla, koja je rođena u Bosni i Hercegovini, do operacije je spadala u androgene modele.

Njeno detinjstvo je bilo sačinjeno od mnogo tragičnih događaja. Ubrzo nakon razvoda svojih roditelja, sa bratom i majkom je otišla u izbeglički kamp u blizini Beograda, a potom odatle u okolinu Svilajnca.

Ovde su proveli bombardovanje 1999. godine, a onda je njihova majka predala zahtev za dobijanje azila u Australiji. Sa osam godina je počela da živi u Melburnu, a već sa trinaest je počela da se šminka i istražuje „drugu stranu“.

Nakon navršene 22. godine odlučila je da se operiše i iz Andrej pređe u Andreja, a punu podršku su joj pružile mama i baka.

Andreja uskoro puni 31. godinu, a u međuvremenu je promenila i boju kose.

Podsetimo, muza Žana Pola Gotjea nikada nije volela da previše priča o privatnom životu. Ono što je poznato jeste da za razliku od ostatka porodice njen otac nikada nije mogao da prihvati njenu odluku o promeni pola. Otac Vlada koji živi u Tuzli nikada nije želeo da se oglašava u medijima.

„Postoje neke stvari u mojoj karijeri koje ne volim. Trenuci koje sam mrzela, baš svaku sekundu. Mrzela sam medijsku pažnju, tekstove s naslovima u kojima je pisalo ‘muški model’ ili one koji su pravili senzaciju tako što su stavljali neku moju lepu sliku i onda pisali ‘ovo je muškarac’. Mnogo ljudi mi je govorilo da ne treba da promenim pol, jer ću tako rizikovati sve što sam stekla. Ali, mislim da je operacija vredela“, rekla je Andreja svojevremeno.

BONUS VIDEO: Da li bi u Srbiji mogla da bude prihvaćena manekenka sa Daunovim sindromom?

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar