Milorad Mandić Manda, Foto: Zoran Lončarević

Radoš Bajić otkrio nepoznate detalje.

Serija „Selo gori, a baba se češlja“ postigla je veliku popularnost i jednaku pažnju privlači i kada se ponovo prikazuje, budući da ljudi vole da se podsete dogodovština junaka iz Petlovca.

PROČITAJTE JOŠ:

Seriju je stvorio Radoš Bajić koji se i pojavljuje u ulozi Radašina, a pored njega su se u ovom ostvarenju pojavila mnoga zvučna imena domaćeg glumišta. Samo neki od njih su Olga Odanović, Milorad Mandić Manda, Dragan Nikolić, Ljiljana Stjepanović i drugi.

Lik Milašina kog je odlično odglumio Milorad Mandić Manda brzo je prikupila brojne simpatije i on je mnogima postao jedan od omiljenih junaka ove serije. Ipak, malo ko zna da je Milašina trebalo da glumi drugi glumac.

Foto: Vesna Lalić

„Ulogu Milašina prvo sam ponudio kolegi Marku Nikoliću. Kad je on odbio da je igra, pozvao sam sjajnog i nenadmašnog Mandu, bez kojeg „Selo gori“ nikada ne bi bilo ono što jeste – neka mu je laka crna zemlja, večno hvala i vječnaja pamjat“, rekao je Radoš Bajić za domaće medije.

„Odbili su me neki glumci. Na primer, imao sam veliku želju da u seriji igraju moji drugovi i klasići koji su danas veliki glumci, Bogdan Diklić i Lazar Ristovski, ali oni nisu bili zainteresovani. Kasnije je čuveni Dragan Nikolić prihvatio da igra ulogu Žote koju Dik nije hteo, a kada je ‘Selo gori’ krenulo da hara, zvao me je Lazar i molio da mu napišem ulogu… što sam sa zadovoljstvom i učinio“, priznao je autor ovog ostvarenja.

BONUS VIDEO: TOP 5 domaćih glumaca koji su uspeli u inostranstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar