Foto: Kevin Mazur / Getty images / Profimedia

Pevačica će proslaviti četiri decenije u muzici turnejom od 35 nastupa počevši u Vankuveru 15. jula, sa jednim koncertom u londonskoj O2 Areni 14. oktobra ove godine.

Madona je najavila turneju kojom proslavlja 40 godina rada kao izvođač. Nazvana „Celebration“ turneja, održaće 35 koncerata i počeć u Vankuveru, u Kanadi, 15. jula, i trajati do zime, a poslednji koncert će održati 1. decembra u Amsterdamu.

Turneja „Celebration“ je zvanično najavljena u klipu koji parodira Madonin film o turneji iz 1991. godine „Truth or Dare.“ U videu, poznate ličnosti uključujući Diploa, Džeka Bleka, Lil Vejna i Ejmi Šumer igraju igru istine ili izazova sa Madonom, koja kulminira time što Šumer „odvaži“ Madonu da krene na turneju najvećih hitova.

„Mislite da bi ljudi došli na tu predstavu?“ pita Madona. „Odgovor je – da.“

Prema saopštenju za javnost, turneja „Celebration“ će prikazati „Madonnino umetničko putovanje kroz četiri decenije i odaje poštovanje gradu Njujorku gde je počela njena muzička karijera“.

Madonu će na svim koncertima podržati drag izvođač Bob the Drag Queen, zvani Caldvell Tidicue, najpoznatiji po pobedi u osmoj sezoni „RuPaul’s Drag Race“, Tidikue je takođe objavio nekoliko singlova, glumio u produkciji „Anđeli u Americi“, a pored toga i vodi svoj podkast.

„Celebration“ turneja je Madonina 12. koncertna turneja. Poslednji put je otišla na put 2019. i 2020. godine, kada je nastupala u intimnim prostorima u znak podrške svom albumu „Madame X.“

U toj seriji je održala 12 nastupa u LondonU gde je na svakom bilo oko 2 hiljade ljudi. Slično je radila i u Njujorku, Los Anđelesu i drugim velikim gradovima.

Najbliži grad Srbiji je Amsterdam u Holandiji, mada će doći i u Belgiju i Nemačku.

Iako će karte zvanično biti u prodaji od 20. januara ove godine, neki izvori bliski pevačici tvrde da su cene paprene i da se kreću i preko 1.000 dolara po koncertu.

BONUS VIDEO:  Nova.rs na koncertu Lejdi Gage u Parizu