Foto: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia

Sinoć je održano veliko finale Evrovizije, a pobedu je odneo predstavnik Švajcarske.

Foto: Promo

Iako je hrvatski predstavnik Baby Lasagna ubedljivo vodio na kladionicama mesecima unazad, glasovi stručnog žirija su na kraju presudili, te je prvo mesto osvojio rodno neutralni Nemo.

PROČITAJTE JOŠ

Publika je mahom bila na strani Baby Lasagne, ali on nije uspeo da pobedi na takmičenju. Pre velikog finala cela Hrvatska je bila uzbuđena oko mogućnosti da se ovo takmičenje sledeće godine održi baš kod njih, te je razočarenje rezultatima očekivano.

U hrvatskim medijima uveliko se piše o tome da je u pitanju nepravda.

Evrovizija, finale, Švajcarska Foto: EPA-EFE/JESSICA GOW

„Gledaoce je pobeda Švajcarske, koja je pred početak finala imala 15% šanse na kladionicama za pobedu, dok je Hrvatska imala 50%, potpuno iznenadila. Podaci o ovogodišnjoj pobedi vrlo su neobični i vrlo lako mogu skrenuti u teorije zavere ili politike. Švajcarska je do pobede na Eurosongu došla s četvrtog mesta po bodovima publike. Nikad u istoriji Eurosonga izvođač s manje bodova publike nije uzeo evrovizijski trofej. 22 zemlje od 37 zemalja čiji su žiriji bodovali izvođače po 12 bodova su dale Švajcarskoj“, piše Index.hr jutro nakon velikog finala.

Nakon što je Švajcarac odneo pobedu i izveo pesmu „The Code“ desila se nezgoda – razbila mu se statua.

Jutarnji.hr nije propustio priliku da se nasladi.

„Nemo je na kraju finalne večeri otpevao pobedničku pesmu ‘The Code‘, a nakon nastupa uspeo je razbiti osvojenu statuu. Ne možemo se ne zapitati je li to možda neki znak…“, piše pomenuti portal.

Baby Lasagna Foto:Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

I 24sata.hr prenosio je brojne komentare sa društvenih mreža kojim su ljudi poručivali da je u pitanu nepravda, a istakli su i da glasovi opet nisu bili srazmerni.

„Baby Lasagna maksimalnih 12 bodova dobio je ‘samo’ od dva žirija – srpskog i kiparskog, dok je publika u čak devet država odlučila kako je Hrvatska bila najbolja.“

Foto: Promo

Sve na jednom mestu na shoppster.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare