Goran Bogdan Foto:ANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/

Glumac pričao o najvećem poslovnom izazovu.

Goran Bogdan važi za jednog od najtraženijih glumaca u regionu, a naročito se izdvajaju njegove uloge u serijama „Senke nad Balkanom“ i „Močvara“, kao i u filmu „Otac“.

PROČITAJTE JOŠ:

Priliku da ga upozna imala je i svetska publika, budući da je dobio ulogu i u seriji „Fargo“, što je za njega bilo najveći izazov do sada.

„Apsolutno. Kada sam radio ‘Pink Pantere’ to je ipak bila evropska produkcija, a ovo je visoka klasa, A-liga. Na setu je 300 ljudi, to izgleda kao Fordova serijska proizvodnja automobila“, rekao je on za Večernji list.

Vreme zla
Goran Bogdan Foto: Promo/Aleksandar Letić

Otkrio je i zbog čega je strahovao svakog dana tokom snimanja.

„Tri i po meseca nisam mogao da udahnem vazduh kako treba. Recimo, nisam nikada pre video da u pola snimanja otpuste glumca ako nisu zadovoljni njime. I da se snima sve ispočetka. To se dogodilo na snimanju ‘Farga’, ne smem govoriti kome, ali to uopšte nije bila mala faca ni mala uloga. Stalno si prepadnut radiš li dobro. I taman kad sam se malo opustio – tipa najure. A to košta, sigurno nekoliko miliona dolara“, iskren je Goran.

Goran Bogdan Foto:ANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/

Snimalo se u Kanadi, i to dugo, a glumac je otkrio i kako se nosio sa hladnoćom koja tamo vlada.

„Uleteo sam tamo bez priprema, jednostavno sam se morao snaći. Odmah te bace u hladnu vodu. U jednoj sceni, kad sam vozio motor, navukao sam duge gaće, a grejače za noge polepio svuda po sebi. I po ledu sam ga vozio oko 300 metara, ali toliko je bilo hladno da je led ulazio kroz kožne rukavice. I kada se scena završila ruke su mi ostale ukočene kao da i dalje vozim motor pa su me fenom odleđivali. Gotovo sam bio prestao i da pušim zbog hladnoće…“, ispričao je on dalje.

Kaže i da nije pokušao da se ugreje viskijem.

„Nikad nisam bio profesionalniji nego tada. Prve mesece samo soba – snimanje, nisam ni znao puno ljudi. Tek poslednji mesec, kad smo se malo raskravili, roštiljao sam za celu ekipu na svom balkonu“, priča Bogdan.

Vreme zla
Goran Bogdan Foto: Promo/Aleksandar Letić

„Tada je već bio april, ipak je malo bilo popustilo. Cela je ekipa bila tu, i Juan Mekgregor, dobro smo se ‘spajdali’. Dobro je što se radi od ponedeljka do petka, a vikend je predviđen za odmor ili eventualno neke probe“, dodao je glumac.

Kaže i da je tamo sreo dosta naših ljudi.

„Ima ih koliko hoćeš. Čim sam došao odveli su me na neki balkanski parti, a ja sam od toga upravo bio pobegao. Zanimljivo, Hrvati, Srbi, Bošnjaci, svi se nekako drže zajedno, lepo to izgleda. Svi jako pate za domovinama i samo o tome pričaju, ali njihov je suživot onde divan. I kažu mi da u celoj Kanadi ima puno ljudi iz ovih naših krajeva…“, zaključio je Goran Bogdan za pomenuti medij.

BONUS VIDEO: Goran Bogdan na tribini u Podgorici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar