Emiter SVT je otkrio detaljnu grafiku bine i dizajna osvetljenja za Pesmu Evrovizije 2024. koja se održava u Malme Areni u Švedskoj.

Pokretne LED kocke, LED podovi, svetlo, video i scenska tehnologija će se kombinovati kako bi stvorili neke spektakularne varijacije u areni, dok je bina postavljena tačno u sredinu publike, u obliku krsta, stvarajući jedinstveno iskustvo od 360 stepeni koje će publika i gledaoci doživeti u maju.

Imena iza koncepta su Florijan Vider, dizajner produkcije, i Fredrik Stormbi, dizajner svetla i sadržaja ekrana.

„Sa velikim ponosom predstavljamo našu viziju dizajna bine i osvetljenja za Pesmu Evrovizije 2024. Nismo videli ništa slično na Evroviziji i koncept nam pruža beskrajne mogućnosti da stvorimo jedinstvene prostore i izraze za sve okupljene. Florijanova i Fredrikova kreacija je jednostavno fantastična i biće tako zabavno videti krajnji rezultat“, rekla je Ebba Adielsson, izvršni producent.

Foto: Eurovision / Promo

Dizajn bine i osvetljenja za Pesmu Evrovizije 2024. stavlja publiku u fokus više nego ikada ranije, a kao gledalac ćete iskusiti vizuelno revolucionaran koncept gde je bina smeštena u centru, okružena publikom.

Polazna tačka je monumentalna instalacija videa i svetlosti, usredsređena iznad bine, gde je dizajn osvetljenja napravljen da istinski obuhvati umetnike i njihove performanse.

BONUS VIDEO: PopTok s Pavlom Grbovićem 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar