Foto: Ivan Dinić/Nova S, Filip Krainčanić/Nova.rs

Spisateljica je svojevremeno prozvala pevačicu, ali se ova pokazala kao tvrd orah.

Dramaturškinja i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti Biljana Srbljanović bila je jedna od sagovornica u dokumentarnom serijalu „Ona se budi“, emitovanom početkom ove godine, a tokom svog izlaganja o temi položaja žena u našem društvu prozvala je pevačicu Svetlanu Cecu Ražnatović, koja joj je tada dala odgovor u izjavi za naš portal.

PROČITAJTE JOŠ

Srbljanović je uporedila očekivanja društva sa viđenjem i tumačenjem Bogorodice u hrišćanskoj veri, pa se dotakla i folk zvezde.

„Mi Presvetu Bogorodicu poštujemo kao majku Boga. NJeno materinstvo, njeno telo koje je nevino rodilo Isusa, mi poštujemo. Zato kada danas vide ženu u šortsu kažu: „Vidi, ona ima dete“. Pa šta ima ako ima dete? Ona mora da bude slika Bogorodice, još i da uzleti u nebo. Kad se Bogorodici Isus obrati, kada prvi put treba da napravi čudo na svadbi u Kani… Ona ga pre toga drma i kaže mu: ‘Nema više vina.’ On joj bukvalno ovako kaže: „Šta hoćeš, ženo? Moje vreme još nije došlo.“ To je taj odnos koji se, kako je rekla, „preslikava u odnosima sinova i majki. Pogotovo u patrijarhalnim sredinama. Mali je baraba, neka, muško je. Pobio se, bolje da se pobio, nego da plače kao devojčica“, napravila je uvod Srbljanovićeva, pa „poentirala“: 

„To je model kod nas, isto kao kada vidimo udovicu Ražnatović i njen sin ili sve druge koje imaju poznatu decu kriminalce ili su sa kriminalcima napravile decu. To je taj odnos, mama je tu da ga voli i voli što je takav i on kada uvredi, na majci je to da proguta. Mame guraju sinove da budu grubijani, ali ipak su one keve, pa će do kraja biti zaštićene. Za mamu sve“.

Tim povodom, naš portal zamolio je Cecu Ražnatović za komentar, a ona je bila vrlo rečita.

„Gospođo Srbljanović, bilo bi divno da se ne bavite pre svega mojom porodicom, a posebno u kontekstu nagađanja, polu laži i laži. Nego da vaši javni nastupi budu vezani za vaš rad, vašu političku karijeru ili ne daj Bože nešto treće. Mogla bih da pomislim šta je razlog i šta vam je toliko pomutilo svest, pa takve stvari i gluposti pričate. Ali bih se tada ja bavila onim što upravo činite vi, nagađanjima, istinama ili lažima. Tako neka svako zaključi šta mu je drago, a molim vas moju porodicu i mene ostavite na miru. I da kada je zdravlje u pitanju, bolje da nam se deca bave sportom nego da ih policija hapsi pored kontejnera dok kupuju drogu od dilera. Pročitala sam cenjena profesorko da ste imali takvo iskustvo i ostala šokirana“, izjavila je pevačica, očigledno aludirajući na hapšenje spisateljice koje se dogodilo 2012. godine.

Naime, prema tadašnjem pisanju medija, policija je uhapsila Srbljanovićevu dok je kupovala kokain od beogradskog dilera M. Stanojčića, poznatog po nadimku Šone. Protiv nje MUP je podneo krivičnu prijavu, a zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćenog držanja opojnih droga, pretila joj je kazna zatvora od tri godine, ali je kasnije objavljeno da je sklopila nagodbu sa tužilaštvom prema načelu oportuniteta, te je taj postupak obustavljen.

BONUS VIDEO: „Ja sam za tebe puka sirotinja“: Ceca i Saša Popović merili ko je bogatiji, otkrili i ko ima veći sef

 

 

Komentari

Svi komentari (0)