Bojana Novaković Foto: Ivan Dinić/Nova S

Glumica Bojana Novaković tokom današnjih protesta uključila se putem lajva na svom Instagramu, ali i pomogla demonstrantima koji su za danas najavili protest ispred zgrade Rio Tinta u Londonu, da istu lociraju.

Pročitajte još:

Naime, Srbi koji žive u Londonu najavili su za danas protest ispred zgrade Rio Tinta kako bi podržali svoje sugrađane koji izražavaju bunt zbog spornih zakona koji se, između ostalog, tiču i zaštite životne sredine.

Tim povodom oglasila se i Bojana koja je pomogla ljudima za tačnu lokaciju kompanije, jer, kako kaže, Google maps namerno pokazuje pogrešnu lokaciju zgrade Rio Tinta.

„Google maps namerno pokazuje pogrešnu lokaciju zgrae Rio Tinta. To rade uvek. Stvaila sam vam tačnu adresu“, rekal je Bojana.

Koordinatorka kampanje „Marš sa Drine“, holivudska glumica Bojana Novaković jedna je od istaknutijih javnih ličnosti koja gotovo svakodnevno svojim objavama pokazuje i dokazuje kakvu štetnost bi dolazak kompanije imao na naša prirodna dobra.

Foto: Instagram/bojnovak

„Građani Srbije se bore da sačuvaju ono malo sloboda i demokratije što im je ostalo. Stanovnici Srbije se bore protiv medija koji nisu slobodni i protiv korumpirane vlasti. Vlast sada hoće da promeni zakone o eksproprijaciji zemljišta kako bi legalizovala kolonizaciju Srbije. To je prodaja zemlje na svakom nivou. Bukvalno se suočavamo s vladom koja hoće da proda naš narod i naše prirodne resurse“, rekal je nedavno koordinatorka kampanje „Marš sa Drine“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Novakovic (@bojnovak)


Inače, Bojana je danas putem lajv prenosa pružila podršku ljudima koji su izašli na ulicu i želji da se izbore za svoju prirodu i čist vazduh.

BONUS VIDEO: Incident na kružnom toku Novi Beograd

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.