Bebek srušio dve najveće zablude o sebi

Showbiz 14. jun. 202112:58
Podeli:
Željko Bebek Foto: E-Stock/Milos Rafailovic

Legenda jugoslovenske rok scene i nekadašnji član sastava Bijelo dugme, Željko Bebek, gostovao je u podcastu Večernjeg lista, gde je osim što je govorio o novom albumu "Mali oblak ljubavi", srušio zablude kada je u pitanju njegovo pravo ime, ali i mesto rođenja.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam u stvari Želimir, ali me nikad niko ne zove tako. To stoji u dokumentima i kad pročitaju ljudi to u dokumentima, onda kažu ‘ja mislio ti Željko’. Kad smo sarađivali ovde u studiju, pa kad bismo hteli na Instagramu da objavimo da smo radili zajedno, onda napiđemo Branimir, Želimir i Zvonimir. Miroljupci, mirotvorci“, ispričao je muzičar u podcastu Večernjeg lista, misleći na saradnika Branimira Mihaljevića i sina Zvonimira, s kojim je snimio i duet.

Osim priče o svom imenu, Bebek se dotakao i mesta rođenja, odnosno porekla. Iako su mnogi mislili da je rođen u Bugojnu, muzičar je objasnio kako je došlo do zabune.

„Neverovatno je da se o tome toliko raspravljalo. To je verovatno zato što je na Vikipediji neko nekada davno napisao da sam rođen u Bugojnu. Istina je da sam imao širu familiju u Bugojnu. Često sam kao dete provodio tamo vreme, pa su onda neki Bugojanci koji su uticali na Vikipediju napisali to misleći da sam se rodio u Bugojnu. Zapravo je moje poreklo iz Hercegovine, iz Veljaka, a rođen sam u našem lepom Sarajevu“, rekao je Bebek.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar