Željko Bebek
Foto: Instagram/zeljkobebek

Željko Bebek, bivši pevač legendarne grupe "Bijelo dugme", nedavno je na društvenim mrežama objavio kako vreme provodi u vinogradu učestvujući u berbi grožđa.

Pandemija koronavirusa odvojila ga je od scene i nastupa, pa je zamenu za muziku našao u berbi, odnosno vinu.

PROČITAJTE JOŠ

Brojne poznate ličnosti otkako nemaju redovan posao, pozabavile su se drugim zanimanjima od kojih mogu da zarade ili ih učine srećnim.

Naime, Bebek je za Nova.rs otkrio otkud on uopšte u poljoprivredi i kako se snalazi, budući da je ceo život zavistan od muzike.

„Svake godine učestvujem u berbi grožđa kada mi slobodno vreme to dozvoljava i kada nisam na putu. Imao sam (ne)sreću da ovog leta ne radim, pa sam bio u vinogradu kod prijatelja u Sloveniji. Bili su to lepi dani aktivnosti, lepo se radi, priredi se večera, popije vina… Zaista je pravo uživanje i druženje za pamćenje“, rekao je Bebek za Nova.rs i dodao koliko mu je sve to teško palo:

„Radio sam koliko sam mogao, a mislim da sam dosta mogao i da me snaga još uvek služi. Berači tačno znaju šta i kako s grožđem, a ja sam na leđima nosio kantu, čekao da je napune i nosio kroz vinograd. I tako ceo dan, sve ukrug. Svaki put kad napunim kantu, ja se počastim vinom. Toliko sam putovao i radio, pa mi ovo dođe kao slatki užitak iako nije lak posao“.

Foto: Zoran Lončarević

Pored Bebeka, i bivši član „Bijelog dugmeta“ Alen Islamović, takođe se posvetio poljoprivredi, kada je pre tri godine napravio svoju plantažu lešnika.

„Plantaža me odmara i tu nalazim duhovni mir, kao kad neko svaki dan uđe u crkvu ili džamiju. Moja energija koju pokupim i poslužim na farmi je slična vernicima. Mnogo mi znači, jer je delo mojih ruku. Nije ovo posao za svakoga, ovakve poslove treba prvo voleti, raditi srcem i dušom, jer na kraju biljka to oseti“, naglasio je Islamović za Nova.rs.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.