Foto: EPA-EFE/Manuel Lorenzo

Mladi par je slučajno snimio užasan trenutak kada je 76-godišnjeg kanadskog turistu napala nepoznata životinja na plaži u Meksiku, prenosi Dejli mejl.

Joseph Jeff Bynens plivao je na plaži grada Ixtapa Zihuatanejo 14. decembra kada ga je napala ajkula ili krokodil. Iako su ga uspešno izvukli iz vode, izgubio je veći deo noge i preminuo od gubitka krvi.

Izveštaji kažu da je Bynensa ubila ajkula, iako vlasti sumnjaju da ga je možda napao krokodil zbog povreda. Ista životinja je napala i njegovog partnera i odvezla ga u bolnicu, piše Jutarnji list.

Na snimku mlade majke koja se igra na plaži sa ćerkom slučajno je zabeležen napad u pozadini.

Pročitajte još

Zvaničnici kažu da bi snimci mogli sigurno pomoći u identifikaciji životinje. Na snimku se Marlene Luviano igra na plaži sa ćerkom čiji je rođendan. U pozadini se vidi Bynens kako pliva do bove i maše rukom u vazduhu, tražeći pomoć pre nego što ga životinja povuče u dubinu.

Luviano je shvatila da nešto nije u redu i odvela njenu ćerku iz vode, a zatim je zamolila svog partnera da prestane da snima.

– Uživali smo na plaži i čuli nešto u moru. Kada su ga izvukli na obalu, odmah se videla rana. Primetila sam da više ne krvari – priseća se majka, koja tvrdi da je Bynens već krvarila.

Vlasti još istražuju da li je Bynensa napala ajkula ili krokodil. Njegova smrt je usledila samo nekoliko minuta nakon što je žena iz Los Anđelesa ozbiljno povređena, takođe tokom napada ajkule ili krokodila.

Valerie Haurowitz je zadobila ozbiljne povrede nakon što ju je životinja ugrizla za nogu oko 9 sati ujutru na plaži Playa Quieta u Zihuataneju.

Otprilike pet minuta kasnije, Bynensa je, kako se veruje, napala ista životinja, a Kancelarija za civilnu odbranu je izvestila da ih je napala „neidentifikovana životinja“.

Civilna odbrana traži ajkulu, ali nije isključena mogućnost krokodila, pošto su obe životinje rasprostranjene u okolini.

Jorge Sanchez Allec, gradonačelnik Zihuataneja rekao je da su ga ujedi žrtava uverili da je reč o krokodilu. Playa Quieta je zatvorena nakon napada dok se potraga za životinjom nastavlja.

Prošle nedelje, na plaži El Palmar, oko šest kilometara južno od mesta gde je kanadski turista napadnut, primećen je krokodil.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar