Vladimir Zelenski Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

"Putina će na kraju ubiti neko iz njegovog najužeg kruga bliskih savetnika", izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u dokumentarcu "Godina" novinara Dmitra Komarova.

Dokumentarac je objavljen u petak, na godišnjicu Putinove invazije na Ukrajinu, a može se pogledati i na Jutjub kanalu „Svit Navyvorit“.

Ukrajinski predsednik predviđa da će u jednom trenutku doći do „krhkosti“ u Putinovom vođstvu, što će podstaći saveznike ruskog predsjednika da se okrenu protiv njega.

„Tada će mesožderi pojesti mesoždera. To je vrlo važno i trebaće im razlog da to opravdaju. Setiće se reči Komarova, Zelenskog… Setiće se naših reči. Naći će razlog da ubiju ubicu. Hoće li uspeti? Da. Kada? Ne znam“, iskreno je rekao Zelenski u dokumentarcu ukrajinskog novinara Dmitra Komarova, prenosi Jutarnji list.

Zelenski je u istom dokumentarcu pokazao javnosti gde živi i spava od početka invazije 24. februara prošle godine, dozvolivši televizijskim kamerama da uđu u improvizirani smeštaj u kojem se nalazi krevet za jednu osobu, radni sto, televizor i ormar. Ukrajinski predsednik takođe je otkrio da trenutno nosi isključivo nosi vojničke čizme i jakne, ali i da u ormaru drži jedno odelo, dodavši: „To je simbol da će rat uskoro biti gotov. Mi ćemo pobediti“.

Zelenski je ranije u intervjuu za nemački list Špigel rekao da se Putin ponaša kao Hitler i da mu Ukrajina, ali ni druge države, neće oprostiti zločine koje je počinio.

BONUS VIDEO: Bajden došao u Kijev

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare