Turistička inspekcija zatvorila je Hotel "Loza" u Budvi, u kome je bilo smešteno oko 100 turista koji su juče zatražili pomoć lekara zbog simptoma trovanja hranom. To je Portalu RTCG potvrdila vršilac dužnosti direktora Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.
Na ulaz u hotel jutros je istaknuto obaveštenje da je „objekat zatvoren po Rešenju Turističke inspekcije“.
U izjavi za portal RTCG kazala je da je pečaćenje objekta počelo juče u 9 časova, a završeno noćas u jedan sat nakon ponoći, jer je, kako je pojasnila, postupak pečaćenja dug proces.
Inspektori za privredni kriminal preuzeli slučaj Loza - hotel sedam puta pečatiran, a radio #drustvo #vijesti #Budvahttps://t.co/V3uR6UpATR
— Vijesti (@Vijestime) August 28, 2022
„Zapečaćene su sve smeštajne jedinice u hotelu (100 soba), restoran i kuhinja. Dakle, kompletan objekat“, kazala je Vujošević za Portal RTCG.
Ona je kazala da je Turističkoj inspekciji ovo osmi put u proteklih nekoliko meseci da pečati budvanski hotel „Loza“, a sedam puta je pečat skinut. Zato su slučaj, kako je rekla, prijavljivali tužilaštvu.
„Skidanje pečata je krivično delo, zbog čega smo mi svaki put, putem Uprave policije obavestili nadležnog tužioca koji je trabalo da vrši dalje radnje. Mi smo to, naravno, ponovo nakon toga pečatli, i evo došli smo do osmog pečaćenje. Dakle, sedam je puta povređen pečat“, rekla je Vujošević.
Ona je kazala da je prema poslednjim informacijama 12 hrvatskih turista smešteno u Opštoj bolnici na Cetinju. U međuvremenu, RTCG saznaje da su pacijenti u toj zdravstvenoj ustanovi stabilnog zdravstvenog stanja, te da će uskoro dobiti otpust. Svi pacijenti su zadovoljni brigom zdravstvenog osoblja.
Uzrok trovanja još nije zvanično poznat, iako se u otpusnici pacijenata navodi da je reč o trovanju hranom.
Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove je nakon što je prijavljeno trovanje izvršila uzorkovanje hrane iz restorana „Loza“, i zabranila njeno služenje.
Međutim, nakon incidenta oglasila se uprava hotela koja tvrdi da se gosti nisu otrovali hranom koju su jeli u restoranu hotela, već kažu da su prethodnog dana bili na izletu u Boki na kojem su ručali.
„Da su se gosti otrovali u našem restoranu, onda bi i ostali gosti hotela imali iste simptome. Trovanje su dobili samo oni koji su bili na izletu“, tvrde iz hotela.
Turisti koji su boravili u ovom hotelu sada su većinom smešteni u hotelima u Slovenskoj plaži, a tu je obavezu preuzelo Ministarstvo ekonomskog razvoja.
BONUS VIDEO: Ko je Zlopi – Simbol budvanske rivijere?
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare