Foto: Instagram/shanukkk

Jedan od najpotresnijih snimaka iz Izraela koji je obišao svet jeste onaj na kom se vidi kako teroristi Hamasa , nago i mučeno telo devojke prevoze u Pojas Gaze, kako bi prikazali svoju pobedu. Sada je otkriveno da je u pitanju državljanka Nemačke, koja je u Izrael došla na festival.

U pitanju je Šani Luk (30), tatu umetnica. U Izrael je iz Nemačke došla na muzički festival, kada su teroristi Hamasa izveli napad.

Stradalo je na stotine ljudi, a takođe je veliki broj njih otet i odveden u Pojas Gaze.

Foto: MAHMUD HAMS / AFP / Mahmoud Fareed / Zuma Press / JALAA MAREY / AFP / Profimedia

Šani je takođe napadnuta od strane pripadnika Hamasa, koji su je zarobili. Njeno telo stavljeno je na prikolicu kamioneta i uz slavlje paradirano kroz Pojas Gaze. Pojedini izraelski mediji objavili su da je devojka ubijena, ali njena majka tvrdi da je kidnapovana i da se nalazi u Gazi.

Na jezivom i sramom snimku koji je obišao svet, vidi se kako muškarci pljuju, omalovažavaju i viču pred telom devojke dok se voze kroz Gazu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Hamas tvrdi da je devojka izraelski vojnik, ali je njena rođaka Tomasina Vejntraub Luk rekla za Dejli Mejl da su je članovi porodice prepoznali po tetovažama i frizuri.

„Nismo ništa znali o njoj. Nadali smo se dobrim vestima, ali to je sigurno Šani. Bila je na muzičkom festivalu. Ovo je horor“, rekla je rođaka.

Sve informacije iz Izraela možete pratiti u našem blogu uživo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare