Osumnjičeni za napad u Moskvi izveden pred sud Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Prvooptuženi za teroristički napad na moskovsku koncertnu dvoranu "Krokus" Dalerjon Mirzoev priznao je krivicu na saslušanju u sudu, pišu ruski mediji.

„Mirzoev je kao deo naoružane organizovane grupe učestvovao u napadu na građane Rusije koji su bili prisutni u prostorijama Кrokus siti hola nakon čega su zapalili zgradu. Mirzoev je priznao krivicu u celosti“, naveo je sagovornik agencije RIA.

Mirzoev, koji je rodom je iz Tadžikistana, ima četvoro maloletne dece.

To je sudiji izjavio preko prevodioca sa tadžikistanskog. Neka od sudijskih pitanja je razumeo bez ičije pomoći, ali je odgovarao samo na svom maternjem jeziku.

Osumničeni za napad u Moskvi izveden pred sud Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Tokom sastanka je takođe postalo jasno da je Mirzoeev imao privremenu tromesečnu registraciju u Novosibirsku, ali je u međuvremenu istekla.

Mirzoevu je određen pritvor do 22. maja, preneo je RT.

Drugookrivljeni Saidakrami Murodali Račabalizoda, rođen je 1994. godine, oženjen je i ima dete. On je nezaposlen i izjavio je da se ne seća gde je prijavljen u Rusiji. U sudnici komunicira preko prevodioca.

Broj žrtava u terorističkom napadu na tržni centar „Krokus siti“ u Moskvi porastao je na 137, saopštio je ranije danas ruski Istražni komitet. Dodaje se da je među poginulima i troje dece.

Osumničeni za napad u Moskvi izveden pred sud Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Pored toga, broj povređenih porastao je na 180, od kojih su 142 osobe hospitalizovane.

„Uviđaj se nastavlja. Do danas su identifikovana 62 tela“, navodi se u saopštenju.

Teroristički napad dogodio se u petak u tržnom centru „Krokus siti“ u Moskvi, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

***

BONUS VIDEO – Teroristički napad u Moskvi uzdrmao svet

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar