Foto:Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia/StratCom ZSU/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images/EPA-EFE/SERGEI SAVOSTYANOV/EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/Siegra Asmoel / imageBROKER / Profimedia

Već dugo se šuška o tome kako rusku armiju Z razara raskol u najvišim redovima. Jedna od potvrda da između ruskog predsednika Vladimira Putina i najviših činovnika nije sve u najboljem redu stigla je jutros iz Moskve, u kojoj je uhapšen jedan od čelinika grupe Vagnera Alekseja Slobodenjuka, a nalog za hapšenje navodno je dao ministar odbrane Sergej Šojgu.

Snimak njegovog hapšenja postao je viralan i mnogi smatraju da ovo hapšenje pokazuje da je Putin počeo sa obračunavanjem sa neistomišljenicima, a da nisu nedodirljivi ni oni koji se nalaze na samom vrhu vojne hijerarhije.

Njegovo hapšenje je navodno naredio trenutno najkritikovaniji član ruske vlade – ministar odbrane Sergej Šojgu.

Inače, Slobodenjuk je i zaposlen u medijskoj grupi Patriot, koja vodi mrežu telegram kanala i poznata je po kritikovanju Šojgua, portparola Kremlja Dmitrija Peskova i drugih. Upravo se to na internetu navodi kao razlog hapšenja.

„Prigožinov propagandista je napadao Šojgua na internetu uhapšen je u Moskvi od strane SOBR-a Rosgvardija. SOBR su veoma lojalni Putinu. To što ovo hapšenje nije izvršio FSB, kao što biste očekivali, ukazuje na unutrašnju borbu za vlast i nepoverenje među zvaničnicima“, navodi se uz snimak hapšenja.

Pročitajte još:

Nož u leđa perfidno zabio i Prigožin

Podsetimo, da nije saglasan sa ruskom vojnom strategijom pre nekoliko dana javno je potvdrio i šef Vagner grupe Jevgenij Prigožin koji je rekao da u potpunosti podržava mišljenje lidera Čečena Razamana Kadirova da su najviši ruski komandanati odgovorni za pad Limana, grada koji su Ukrajinci oslobodili prošle nedelje.

Takođe,  Prigožin je naglasio i kako svi oni koji su učestvovali u povlačenju iz Limana treba da idu na front „bosi s mitraljezima“.

BONUS VIDEO Evo gde je započeo Putinov poraz u Donjecku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar