Foto:REUTERS/Oleksandr Ratushniak/Tanjug/AP Photo/Libkos/Sergey Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

Osnivač ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin saopštio je danas da šalje nazad tela američkog i turskog državljanina koji su ubijeni u borbama u ukrajinskom gradu Bahmutu.

Pripadnici Vagnera, koji za Moskvu ratuju u Ukrajini, prikazali su video snimak na kome zatvaraju dva drvena kovčega, a zatim preko jednog prevlače američku zastavu, a preko drugog tursku, prenosi Rojters.

„Vraćamo telo Amerikanca i telo državljanina Turske zajedno sa zarobljenicima“, saopštio je Prigožin, stojeći pored kovčega.

Američki državljanin je poginuo u borbama u Bahmutu poznatom kao „Gnezdo“, dok je Turčin pronađen mrtav u ostacima zgrade koju su digle u vazduh ukrajinske snage, gde je bio zajedno sa još jednom turskom državljankom, rekao je Prigožin.

Telo Turkinje nije bilo moguće pronaći, naveo je Prigožin.

PROČITAJTE JOŠ:

Vagner je identifikovao državljanina SAD kao Nikolasa Majmera, bivšeg vojnika američkih specijalnih snaga.

Prigožin je saopštio da je više vojnika poginulo u borbama za grad Bahmut, nego u celom desetogodišnjem ratu Sovjetskog Saveza u Avganistanu (1979-1989).

Plaćenici Vagnera su predvodili ruske snage u višemesečnim borbama za Bahmut, a Prigožin je izjavio da je poginulo oko 20.000 njegovih boraca, kao i da je Ukrajina u ovim borbama imala od 50.000 do 70.000 ranjenih, navodi Rojters.

Ni Rusija ni Ukrajina nisu objavljivale zvanične podatke o svojim žrtvama.

BONUS VIDEO: Ukrajinska vojska objavila snimke užasa iz Bahmuta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar