Foto:Screenshot Youtube, Bataljun К-2 54. Brigada/

Operater ukrajinskog drona se sažalio nad povređenim ruskim vojnikom i bacio mu flašu vode i poruku sa uputstvom kako može doći do ukrajinskih rovova.

Ukrajinski bataljon na prvoj liniji fronta snimio je dron kako spasava povređenog ruskog vojnika, a snimak je ove nedelje postavljen na nekoliko različitih društvenih mreža. Na Telegramu snimak traje više od 18 minuta, a na njemu se vidi napetizraz lica povređenog ruskog vojnika i sasušena krv na njegovom licu. Operater dronova odlučio je da ne ubije povređenog ruskog vojnika, već je bacio vodu i poruku na njega, a kasnije ga je odveo u ukrajinski rov.

Ne zna se gde i kada je snimak napravljen, ali se čini da je reč o Donbasu, na istoku Ukrajine. Telegraf takođe piše da bi ovaj snimak mogao da bude deo regrutacije u ukrajinsku vojsku.

Video počinje scenom u kojoj ukrajinski dron skenira ruski rov nakon napada, tražeći preživele. Tada vidi povređenog ruskog vojnika. Ukrajinski dron bacio je granatu blizu povređenog Rusa, ali ga nije ubio. Kasnije se dron vratio i otkrio da je vojnik dopuzao do zemljanog luka i da leži na leđima moleći da ga poštede. Operater ukrajinskog drona se sažalio nad njim i bacio mu flašu vode i poruku sa uputstvima kako da dođe do ukrajinskih linija i do bezbednog mesta. Na snimku se zatim vidi kako se ruski vojnik prekrsti i maše ukrajinskom dronu u znak zahvalnosti, a zatim pije vodu.

PROČITAJTE JOŠ:

Zatim vadi špric iz džepa i ubrizgava sebi lekove protiv bolova. Pošto je skupio malo snage, zateturao je iz rova na Ničiju zemlju. Povređeni ruski vojnik, vođen ukrajinskim dronom, na kraju je stigao do ukrajinskih rovova i tamo se iscrpljen srušio, nakon čega se predao dvojici ukrajinskih vojnika.

BONUS VIDEO: Vojni analitičar: Ovo što je Ukrajina izvela s vojnog aspekta je vrlo upitno

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare