Nikol Pašinjan Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN

Sud u Jerevanu odredio je pritvor u trajanju od mesec dana majci vojnika koji je poginuo u Karabahu, Gajane Akopjan, pod optužbom da je kidnapovala sina jermenskog premijera Nikola Pašinjana, izjavio je advokat optužene Vahan Hovanisjan.

List „Ajkakan Žamanak“, koji pripada porodici premijera Pašinjana, objavio je u sredu vest o pokušaju otmice Ašota Pašinjana, okrivljujući za otmicu članove organizacije „Zov sinova“, čiji su članovi roditelji poginulih vojnika u Karabahu, prenele su RIA Novosti.

Kako je naveo list, incident se dogodio 17. maja.

List tvrdi da su članovi organizacije naterali Ašota Pašinjana da uđe u njihov automobil, ali da je on uspeo da iskoči, međutim da ga je udario drugi automobil. On je zatim kontaktirao policiju.

Kasnije je Istražni komitet Jermenije saopštio da je na zahtev Ašota Pašinjana pokrenut krivični slučaj.

„Sud je doneo odluku. Naša žalba na nezakonitost pritvora je odbijena. Zahtev istrage je usvojen. Doneto je rešenje o pritvoru u trajanju od mesec dana“, rekao je advokat novinarima.

Prema rečima Hovanisijana, na odluku suda biće uložena žalba, jer nema osnova za hapšenje.

On je dodao da uhapšena žena nastavlja štrajk glađu. Organizacija „Zov sinova“ negirala je optužbe za otmicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni su naveli da su članovi organizacije slučajno sreli Ašota Pašinjana, kome su prišle samo majke žrtava, ponudile mu da uđe u auto, razgovaraju i zajedno odu na vojno groblje Jerablur u Jerevanu.

Organizacija tvrdi da je Ašot Pašinjan, bez prigovora, ušao u automobil jedne od majki i bez ikakve intervencije otišao u Jerablur, a zatim je usput „iz nepoznatog razloga iskočio iz automobila“.

U saopštenju organizacije se napominje da je u automobilu kojim je putovao premijerov sin bila samo majka preminulog vojnog lica.
Kako javlja ruska agencija, demonstranti su blokirali centralnu aveniju Aršakunjac u Jerevanu u znak protesta zbog odluke suda.

BONUS VIDEO: Atmosfera u Skupštini Crne Gore na inauguraciji predsednika Jakova Milatovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar